КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав перший заступник міністра освіти і науки України Микола Кизим та його помічники. У центрі переговорів заступника міністра й адміністрації університету були, зокрема, питання Ситуаційного центру, космічної програми та інноваційної системи Sikorsky Challenge.

Гостю показали Інформаційно-аналітичний ситуаційний центр, розповіли про його можливості у прогнозуванні наслідків соціальних та економічних процесів.

«Ситуаційний центр має служити не тільки університету, а й усій країні для того, щоб виробляти рекомендації для Кабінету міністрів, міністерств тощо. МОН разом з університетом вийде до влади з пропозицією створити цей центр як національний», – зазначив Микола Кизим.

Окрім центру, заступнику міністра презентували космічну програму КПІ та інноваційну екосистему Sikorsky Challenge. Ректор КПІ Михайло Згуровський наголосив на необхідності підтримки подібних проєктів з боку саме українських інвесторів.

Також панові Кизиму розповіли про розробки КПІ в оборонній галузі. «Підприємства не завжди знають про можливості науки», – запевняє ректор університету. І наголошує: фестиваль інноваційних проєктів Sikorsky Challenge може успішно слугувати нейтральним майданчиком для співпраці оборонних відомств з авторами прогресивних розробок і представниками бізнесу.

«Я вражений вашими напрацюваннями. Думаю, в України є майбутнє як у високотехнологічної держави. Тому МОН буде всіляко підтримувати усі ті проєкти, які здійснюються у вашому університеті та в інших університетах країни», – підсумував Микола Кизим.

Дата події