Центр доуніверситетської підготовки для КПІ ім. Ігоря Сікорського відкриють у китайському місті Ханчжоу. Відповідний договір підписали університет та компанія Zhejiang Xipei Education Technology Co.

У центрі китайських абітурієнтів готуватимуть до вступу в КПІ за навчальними планами та освітніми програмами Підготовчого відділення для іноземних громадян Київської політехніки.

Київська політехніка давно готує фахівців з Китайської Народної Республіки, тож створення центру – це черговий крок із залучення китайських громадян до навчання у виші. Подія є одним із заходів з практичної реалізації ініціативи «Один пояс, один шлях» (китайська ініціатива зі створення нового виду глобалізації за залучення іноземних країн та компаній на китайську орбіту).

«Ми віримо, що це лише перший крок на нашому довгому шляху плідного співробітництва в освітній сфері. Молодь – це майбутнє нації, а висококваліфіковані фахівці – запорука економічного процвітання держави», – наголосив у вступному слові Перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Юрій Якименко.

Довідково

Компанія-партнер щорічно направляє близько 30 тисяч студентів на навчання по всьому світу. А у січні цього року вона організувала візит делегації провідних університетів України, зокрема й КПІ, на Китайсько-український форум з питань освітньо-культурного обміну, що проходив у місті Ханчжоу. Під час цього ж візиту урочисто відкрили Китайсько-український центр міжнародного культурного обміну.

2020-08-19 6 2020-08-19 5 2020-08-19 4
2020-08-19 2 2020-08-19 1 2020-08-19 3
Дата події