Відбулася зустріч ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайла Згуровського з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні паном Фань Сяньжуном.

Ректор Михайло Згуровський привітав пана Фань Сяньжуна та побажав успіхів у виконанні його важливої місії в Україні.

«Уряд надає великого значення співпраці наших країн у галузях освіти, науки й техніки. Україна має потужну базу в цій сфері, а ваш інститут посідає лідерську позицію», – відзначив пан Фань Сяньжун.

Сторони обговорили результати, яких вдалося досягти за роки партнерства, й домовилися про подальшу роботу в рамках «Комплексної програми співпраці КПІ з партнерами в Китаї на новому етапі», що її схвалено торік.

Серед пріоритетних складових програми – авіаційні, космічні, інформаційні та біотехнології, кібербезпека, чиста вода, нові матеріали, підготовка в КПІ фахівців для Китаю в цих та інших найактуальніших напрямах світової науки.

У планах – створення спільної Українсько-Китайської лабораторії космічних досліджень як міжнародної відкритої платформи для розвитку співпраці Китаю та України у цій галузі. Першим спільним проєктом на її базі має стати біосат для дослідження глибокого космосу.

Ще одним важливим проєктом є створення Науково-дослідного інституту КПІ в місті Чунцін як структури, що надасть прискорення розвитку співпраці університету з партнерами в КНР у сфері науки, технологій і інновацій.

Окрім того, КПІ та Океанографічний університет Китаю продовжать докладати спільних зусиль до заснування в Київській політехніці Інституту Конфуція.

Дата події