30 червня 2020 року відбулося чергове засідання Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського. Воно пройшло дистанційно – у режимі Zoom-конференції. Вів засідання ради її голова М.Ю.Ільченко.

За доповідями першого проректора Ю.І.Якименка Вчена рада розглянула такі питання: "Про вдосконалення системи управління університетом", "Про підготовку до нового навчального року", "Про структурні зміни підрозділів університету" і ухвалила відповідні рішення.

Зокрема, з першого питання Вчена рада ухвалила рішення впровадити в систему управління університетом ключові показники ефективності KPI (key performance indicators) для оцінки діяльності підрозділів та їх керівників, а також затвердила Положення про визначення фондів на заробітну плату науково-педагогічних працівників підрозділів КПІ ім. Ігоря Сікорського на основі показників їх освітньої, наукової та міжнародної діяльності ("формульне" фінансування) і ухвалила ввести його в дію з 1 вересня 2020 р.

З питання про підготовку до нового навчального року Вчена рада затвердила зміни до Правил прийому до Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" в 2020 році, а також дала доручення деканам факультетів/директорам інститутів щодо роботи відбіркових комісій з урахуванням карантинних обмежень.

Вчена рада ухвалила низку рішень про структурні зміни підрозділів університету, зокрема про створення на базі департаменту інформатизації управлінської діяльності, Конструкторського бюро інформаційних систем та Інформаційно-обчислювального центру забезпечення навчального процесу єдиного підрозділу – Конструкторського бюро інформаційних систем; про створення на базі кафедри зварювального виробництва і кафедри смарт-технологій з'єднань та інженерії поверхні Інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О.Патона Центру підготовки персоналу Міжнародного інституту зварювання; про створення у складі ФБМІ Навчально-наукового оздоровчого комплексу "Здоров'я КПІ", а у складі ДНВР – Навчально-наукового центру "Noosphere Engineering School КРІ".

Крім того, Вчена рада ухвалила рішення про зміни в організаційній структурі департаменту якості освітнього процесу, департаменту навчально-виховної роботи, Інституту моніторингу якості освіти, а також затвердила організаційну структуру Інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О. Патона і НМК "Інститут післядипломної освіти".

За доповіддю проректора з навчальної роботи А.А.Мельниченка Вчена рада затвердила Положення про організацію освітнього процесу в КПІ ім. Ігоря Сікорського та положення, що є його складовими.

Також за доповіддю проректора А.А.Мельниченка Вчена рада затвердила низку бакалаврських та магістерських освітніх програм, навчальні плани, за якими здійснюватиметься прийом здобувачів вищої освіти у 2020 році, а також ухвалила графік навчального процесу на 2020/2021 навчальний рік.

За доповіддю директора департаменту якості освітнього процесу О.А.Жученка Вчена рада розглянула підсумки акредитації освітніх програм КПІ ім. Ігоря Сікорського у 2019/2020 навчальному році. Вчена рада схвалила роботу загально-університетських підрозділів, які були залучені до процесу акредитації, та факультетів/ інститутів і кафедр, освітні програми яких акредитувались НАЗЯВО, ухвалила нагородити Почесними грамотами Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського співробітників, які забезпечили успішну акредитацію освітніх програм, і дала доручення низці структурних підрозділів щодо акредитації їх освітніх програм.

Далі Вчена рада розглянула поточні справи, у тому числі затвердження результатів атестації наукових працівників, призначення стипендій студентам, створення спеціалізованих вчених рад для захисту дисертаційних робіт на здобуття ступеня доктора філософії, надання права наукового керівництва аспірантами та здобувачами, прийом до докторантури 2020 року, рекомендацію до друку монографій та ін.

Вчена рада також затвердила підсумки конкурсу на здобуття премій КПІ ім. Ігоря Сікорського у 2020 році за кращі підручники, навчальні посібники, монографії.

З текстом рішення Вченої ради можна ознайомитися на сайті.

Дата події