Саме з таким гаслом 12 червня 2020 року адміністрація, працівники та студенти Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" звернулися до цьогорічних випускників у рамках Всеукраїнського флешмобу "#ЩастиНаЗНО".

Ця загальноукраїнська акція, якою суспільство намагається  психологічно та інформаційно підтримати своїх юних співгромадян, які готуються складати дуже важливі для їхнього майбутнього іспити,  за кілька років її проведення стала  традиційною. Для когось із випускників успішно пройдене тестування дасть путівку в омріяну професію, а хтось зрозуміє, на чому потрібно зосередитися, щоб отримати право на здобуття вищої освіти. Отож кожний з них хвилюється, і будь-яка підтримка є для них важливою. Особливо, якщо це підтримка вишу, до якого плануєш вступати.

До речі, Київська політехніка приєдналася до цього проєкту вперше. За словами очільниці відділу сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку ДНВР Наталії Пожарської, взяти участь у флешмобі "#ЩастиНаЗНО" нашому університету запропонував  Благодійний фонд "Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну". Для цього потрібно було зняти коротке відео чи зробити фото із зображенням хештегу "#ЩастиНаЗНО", сказати кілька слів на підтримку випускників і опублікувати все це в соціальних мережах. "Ми запросили факультети долучитися, і спільно з Медіалабораторією зробили перший відеоролик з нашими побажаннями. Наданий факультетами матеріал висвітлюватимемо поступово на офіційних ресурсах університету", – додала вона.

Участь у заході взяли проректор з навчальної роботи Анатолій Мельниченко, проректор з наукової роботи Віталій Пасічник, проректор з навчально-виховної роботи Наталія Семінська, наші викладачі та  студенти.

Акція розпочалася 3 червня й особливого розмаху набула напередодні пробного ЗНО, дві сесії якого планувалося провести 15 та 17 червня. Утім, через зростання кількості захворілих на COVID-19 у низці регіонів країни, Кабінет Міністрів України  заборонив випускникам до 22 червня 2020 року відвідувати заклади освіти для участі в тестуваннях.  Було прийнято рішення провести їх в онлайн-режимі.

Що стосується "реального" ЗНО, яке цього року має стартувати 25 червня із зовнішнього тестування з математики і завершитися 17 липня зовнішнім тестуванням з хімії, то, за словами заступника міністра охорони здоров'я – головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, остаточне рішення щодо його проведення уряд ухвалюватиме 22 червня. Про це він заявив на брифінгу 13 червня і додав, що, водночас, не виключає того, що епідеміологічна ситуація може й не дозволити провести зовнішнє незалежне оцінювання у визначені терміни.

Така невизначеність, звісно, додає певного напруження у підготовці до ЗНО, тому й підбадьорливі слова на адресу наших випускників, які у важливий період свого життя разом з усією країною опинилися в такій непростій ситуації, особливо потрібні.

Тож нехай цей флешмоб хоч трохи додасть їм віри та впевненості у власних силах. А ми всі триматимемо за них "кулачки".

2020-kp23-5 2020-kp23-4 2020-kp23-3 2020-kp23-2

Лілія Скиба

Дата події