Дорогі ветерани та нинішні захисники Вітчизни! Шановні політехніки!Сьогодні ми з гордістю вшановуємо людей старшого покоління, яким випало пройти крізь смертельний вогонь Другої світової війни. Ми по праву пишаємося звитяжним внеском наших предків у спільну перемогу над нацизмом Антигітлерівської коаліції.

Людський вимір ціни перемоги – мільйони життів наших земляків, які не повернулися з фронтів, концтаборів, каторжних робіт, розстріляних і закатованих, передчасно померлих від ран, голоду та репресій у повоєнні роки.

163 студенти, викладачі і працівники КПІ заплатили життям за травневу Перемогу 45-го.

Вічна і світла пам'ять полеглим.

Доземний уклін і сердечна вдячність усім ветеранам-політехнікам старшого покоління за подвиг заради вільного й щасливого життя нащадків.

У своєму нестримному поступі до омріяної свободи й незалежності наш народ нині знову змушений зі зброєю захищати свій доленосний вибір.

Жертовність та віра в перемогу наших співвітчизників не знає меж. Те, що перемога буде за нами – немає жодного сумніву, адже за нами правда і наша земля! Історія свідчить: наш народ – непереможний!

Шановні політехніки, щиро вітаю вас із Днем пам'яті та примирення та з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Слава захисникам України різних часів! Слава Україні!

З вдячністю і повагою,

Михайло Згуровський, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події