15–16 квітня 2020 року на факультеті електроніки КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася XІІІ Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених "Електроніка-2020". Цьогоріч, зважаючи на карантинні обмеження, конференцію було проведено в новому форматі – дистанційно в мережі Інтернет з використанням телекомунікаційних технологій. У заході взяли участь понад 50 молодих учених – аспірантів і студентів. Також результати своїх наукових досліджень представили на ній слухачі Київської Малої академії наук із числа учнівської молоді.

 У рамках конференції працювало п'ять наукових секцій за такими напрямами: "Електронні прилади та пристрої, перетворювальна та  мікропроцесорна техніка", "Акустика та акустоелектроніка, телекомунікаційні, аудіовізуальні технології та системи", "Інформаційно-обчислювальні засоби радіоелектронних систем", "Мікро- та наноелектроніка", а також секція Київської МАН.

Студенти-учасники програми академічної мобільності представили свої доповіді англійською мовою. Зокрема, велике зацікавлення викликали  доповіді Вікторії  Охмак "Еnergy man agementand event detection in heater system for safetу application" та Дмитра Зелінського "Peculiarities of usage diamond-like carbon films as antireflection coatings".

 У роботі конференції як міжнародний член Програмного комітету взяв участь професор Ришард Стжелецьки, викладач Гданського технологічного університету (Республіка Польща).

Слухачі Київської  МАН  участь у роботі конференції брали вже вдруге.  Цього року доповіді Софії Павлової "Віртуальна лабораторія екологічного моніторингу довкілля з використанням роботизованих систем", Гліба Карягіна "Вимірювально-сигналізаційний комплекс сейсмічного типу" та Ганни Пелих "Підвищення ефективності використання електромагнітної індукції" засвідчили наявність у школярів великого потенціалу та зацікавленості в наукових дослідженнях у галузі електроніки.

Доповіді в усіх секціях викликали жваве обговорення як учасників конференції і їх наукових керівників, так і модераторів секцій. Труднощі, пов'язані з карантинними обмеженнями, мали місце, однак конференція відбулася й пройшла успішно. Тож чекаємо наступного року, коли має взяти старт уже XIV Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених "Електроніка-2021"!

 Павло Попович, заступник декана ФЕЛ, голова оргкомітету конференції

Дата події