Змагання "TIDE Hackathon 2019" проходили з 25 лютого по 1 березня у Варшаві (Польща).

"TIDE Hackathon" – це щорічні змагання фахівців з програмування, які організовує НАТО у межах заходів, що сприяють поліпшенню взаємодії між НАТО, країнами-членами НАТО та країнами-партнерами. У 2019 році для участі у змаганнях було заявлено 15 команд від країн-членів НАТО та України. Нашу державу представляли три команди, які після надання ними відповідних конкурсних матеріалів відібрав міжнародний секретаріат НАТО. Отже, в категорії "Моделювання" (Modelling Challenge) у змаганнях взяла участь команда Державної прикордонної служби України; у категорії "Кодування" (Coding Challenge) – команда Міністерства оборони України; у категорії "Візуалізація" (Visualization Challenge) – команда Держспецзв'язку України, до складу якої входили наукові співробітники та курсанти Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського".

Цілями змагань були:

  • розробка інноваційних архітектурних моделей, поглядів та методів для представлення і розуміння інформації посадовими особами органів військового управління;
  • розробка нових програмно-апаратних рішень військового призначення;
  • забезпечення інформаційної взаємодії підрозділів шляхом обміну знаннями в ході спільного вирішення ними військових задач.

Під час змагань команда Держспецзв'язку  розробила програмне забезпечення інформаційної підтримки аналітиків та осіб, які приймають рішення в ході виконання бойових завдань органами військового управління.

Команди-переможці отримали відзнаки та дипломи НАТО і Збройних сил Республіки Польща.

Інф. ІСЗЗІ

Дата події