Із 25 червня по 4 липня  в Механіко-машинобудівному інституті КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшла Четверта літня школа "Мехатроніка в машинобудуванні`2019", організована на базі  кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки.  Ця школа є, по суті, заходом з підготовки студентів до участі у Всеукраїнській олімпіаді  "Мехатроніка в машинобудуванні", яка щороку проводиться восени. Для участі у школі попередньо зареєструвалися більше 40 студентів із 11 технічних ЗВО України. За результатами виконання домашніх завдань, які студенти отримували заздалегідь, на Літню школу запросили 26 учасників.

На навчання прибули студенти із дев’яти різних ЗВО України: Вінницького національного технічного університету, Національного університету "Запорізька політехніка", Національного лісотехнічного університету України (м. Львів), Національного університету "Львівська політехніка", Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "ХАІ" (м. Харків), Одеської національної академії харчових технологій,  Хмельницького національного університету,  Київського національного університету технологій і дизайну  і, звісно, студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського. Навчання було цікавим, насиченим та повністю відповідало інтенсивній програмі школи.

Викладачі Літньої школи професори О.П. Губарев та О.В. Узунов, доцент О.С. Ганпанцурова,  старші викладачі К.О. Бєліков,  А.М. Муращенко та Т.О.Устименко провели заняття за тематикою керування пневматичними та пневмоелектричними системами, програмування контролерів мовою STL, LD та ST, а також керування мобільними машинками.

Робочі зошити, роздаткові та інформаційні матеріали, а також доповнення до комплекту обладнання надало учасникам ДП “Festo Didactic”, яке є давнім партнером Механіко-машинобудівного інституту.

У роботі Літньої школи взяли участь студенти 1–5-го курсів, які навчаються на різних спеціальностях (машинобудування, інженерна механіка, автоматизація і комп'ютерно-інтегровані технології, прикладна механіка, електромеханіка, електромеханічні системи автоматизації та електропривод та ін.). Матеріал подавався студентам в інтенсивному темпі,  з максимальним охопленням відповідних тем, і успішно засвоювався слухачами школи.

Після напруженого навчання координатори школи професори О.П. Губарев і О. В. Узунов вручили студентам-учасникам відповідні сертифікати. 

Альона Муращенко, ст. викл. кафедри ПГМ ММІ

Дата події