Студентам інженерно-фізичного факультету краще ніж кому іншому відомо, що основа розвитку будь-якої цивілізації – це металургія і матеріалознавство. Вихованці ІФФ успішно засвоюють знання за цими сучасними й багатогранними спеціальностями, які беруть свій початок із глибини тисячоліть, а перспективи їхнього розвитку, мабуть, найбільші з усіх прикладних наук у світі.

Упродовж останніх 10 років студенти кафедри ливарного виробництва чорних та кольорових металів інженерно-фізичного факультету стабільно підтверджують найвищий рівень фахової і спеціальної підготовки, займаючи призові місця на всеукраїнських олімпіадах і конкурсах наукових робіт. Цього року, до 75-річчя рідного факультету, вони підготували справжній подарунок під час весняних конкурсних заходів.

У Національній металургійній академії (м. Дніпро) команда студентів у складі Дмитра Хоменка (3-й курс), Юлії Омельяненко (3-й курс) і Олега Згоранця (4-й курс) перемогла в олімпіаді з фаху "Обладнання та технологія ливарного виробництва", а команда у складі Богдана Кивгила, Даниїла Деркача та Івана Мартиненка (усі – 1-й курс магістратури) посіла ІІІ місце в олімпіаді з фаху "Ливарне виробництво чорних та кольорових металів і сплавів". До того ж Д.Хоменко виборов І місце і звання олімпійського чемпіона в особистому заліку у змаганні серед 20 кращих студентів з 7 університетів України.

Студент Б.Кивгило став переможцем всеукраїнського конкурсу в галузі "Металургія" та одержав диплом І ступеня за наукову роботу, присвячену розробленню нових способів керування структурою і властивостями чавуну в процесах лиття і термічного оброблення. Конкурсне журі обрало його роботу як найкращу із тридцяти, надісланих із 10 закладів вищої освіти.

Переможці поділилися власними враженнями та побажаннями: "Ми вдячні своїм викладачам, які повірили в нас і дали змогу підтвердити свої знання на всеукраїнській олімпіаді. У свою чергу, ми не перший рік опановуємо свою спеціальність і жодного разу не виникла думка: "А чи не дарма? Чи моя це спеціальність?" Тому що ми переконані, що на нас чекає перспективне майбутнє, бо навряд чи колись настане час, коли людина зможе обходитись без металів та матеріалів.

Ливарне виробництво не стоїть на місці, щороку створюються і впроваджуються нові технології, які полегшують важку працю ливарників. Тому ми пишаємося своєю спеціальністю і будемо щасливі у майбутньому стати частиною того, що зможе поліпшити життя і працю людей".

Колектив інженерно-фізичного факультету, зі свого боку, пишається своїми студентами і бажає їм нових перемог та творчих здобутків.

О.І. Дудка, к.т.н., заст. декана ІФФ з навчально-виховної роботи,
Р.В. Лютий, к.т.н., доц. каф. ЛВЧКМ

Дата події