Дві команди нашого університету взяли участь у чемпіонаті України зі спортивного пішохідного, велосипедного та водного туризму серед студентів, що пройшов 16 – 19 травня. Це був перший чемпіонат України серед студентів за останні 10 років. Змагалися спортсмени з чотирьох регіонів України – м. Києва, Київської, Хмельницької та Вінницької областей.

Пішохідні змагання проводилися на двох дистанціях – це смуга перешкод та крос-похід. За підсумками першого дня змагань, у запеклій боротьбі за перше місце наші спортсмени з розривом у 9 секунд перемогли команду з міста Вінниця. Друга команда нашого університету зайняла третє місце. На дистанції крос-похід ми поступилися першим місцем, але впевнено зайняли друге та третє. У загальному заліку чемпіонату України зі спортивного пішохідного туризму збірні команди КПІ ім. Ігоря Сікорського гідно посіли друге та третє місця відповідно.

"Велотріал", "велокрос" та фігурне водіння велосипеда – саме такими були дистанції, на яких змагалися наші спортсмени, які взяли участь у чемпіонаті України з велотуризму. За командними результатами в усіх видах ми вибороли перше та друге місця. Також отримали призи і в індивідуальному заліку.

Чемпіонат України з водного туризму проводився для екіпажів двомісного та чотиримісного катамаранів  на довгій дистанції "спринт" та з фігурного водіння судна – "слалом". Команди у складі 12 спортсменів два дні демонстрували свою майстерність, володіння плавзасобом як на спокійній воді, так і проти течії. У результаті члени збірної КПІ ім. Ігоря Сікорського зайняли відповідно перше та друге місця за підсумками чемпіонату.

С.М.Сога, тренер збірної команди, викладач кафедри фізичного виховання
Зліва направо (стоять) Антон Чайка (ТЕФ), Марина Сакара (ХТФ), Валерій Коваль (ФСП), Анастасія Коваленко (ФІОТ), Вікторія Макарова (ІЕЕ), Павло Данилюк (ФТІ), Володимир Кладочний (ІХФ) з тренером Сергієм Согою

Дата події