15 травня в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочався третій тур Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine 2019».

Цей фестиваль проводиться вже вдруге. Його організаторами є Благодійний Фонд імені Святого Володимира та Асоціація ректорів вищих навчальних закладів України за участю компаній «Прогрестех-Україна», «Тукана Інжиніринг Україна» та «Боїнг Україна». Головною метою – сприяння розвитку інженерної освіти, популяризації професії інженера, пошуку, заохоченню та підтримці творчої, талановитої молоді, яка планує пов'язати своє майбутнє з інженерною діяльністю.

Проходить фестиваль у три тури: перший – це онлайн тестування з фундаментальних дисциплін та англійської мови; другий – онлайн або очне (в різних містах по-різному) виконання комплексного інженерного завдання, що потребує знання фундаментальних природничих та базових інженерних дисциплін, творчого підходу і нестандартного мислення; і третій – очний, який триватиме три дні і полягатиме у виконанні командами нетривіальних інженерних завдань, індивідуальних презентацій учасників англійською мовою та захисту проектів, розроблених командами перед конкурентами та експертною комісією.

Цього року у фестивалі взяли участь студенти природничих та інженерних спеціальностей з 27 університетів і коледжів України – усього майже дві з половиною сотні молодих людей. У другій тур вийшли 90 учасників. До фіналу дійшли 30 з них. Їх поділено на 5 команд, члени яких впродовж завтрашнього дня спільно працюватимуть над виконанням фінального завдання. Презентації та захисти виконаних ними проектів відбудуться в останній день фестивалю 17 травня.

Фіналістів привітали директор Благодійного Фонду Святого Володимира Олександра Мартиненко, перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, директор компанії «Прогрестех-Україна» Андрій Фіалковський та директор компанії «Тукана Інжиніринг Україна» Мирослав Крекота.

«Future of Ukraine», – це не просто назва конкурсу. Це його суть. Ми намагаємося знайти справді творчих, креативних молодих людей, які здобувають інженерні професії, і від яких залежатиме розвиток науково-технічного прогресу в Україні», – наголосив Юрій Якименко.

На переможців чекають призи та дипломи фестивалю, можливість започаткувати тісну співпрацю з провідними науковими та інженерними школами країни, можливість представити свої розробки на Міжнародному фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Сhallenge», який щороку проводиться в КПІ ім. Ігоря Сікорського, додаткові бали при вступі до магістратури КПІ на відповідні напрями підготовки. А десятьох, яких визнають найкращими, – поїздка до США, де вони відвідають авіабудівні заводи корпорації Boeing у Сіетлі.

Підбиття підсумків і оголошення переможців відбудеться 17 травня.

На фото: учасників конкурсу вітає Юрій Якименко

[реєстрація до 28.02.2019] Другий Всеукраїнський фестиваль інженерних талантів «Future of Ukraine 2019»

Асоціація ректорів вищих навчальних закладів України та Благодійний Фонд імені Святого Володимира проводять Другий Всеукраїнський фестиваль інженерних талантів «Future of Ukraine 2019» за участю компаній «Прогрестех-Україна», «Тукана Інжиніринг Україна», «Боїнг Україна». Головною метою Фестивалю є сприяння розвитку інженерної освіти, популяризації інженерної професії, пошуку, заохочення та підтримки творчої, талановитої молоді, яка планує пов'язати своє майбутнє з інженерною діяльністю.

Ми чекаємо на тебе, якщо:

  • Тобі виповнилося 18 років
  • Мислиш оригінально та полюбляєш нестандартні та творчі задачі
  • Опановуєш професію в галузі STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics)
  • Відчуваєш в собі сили стати ефективним та корисним членом команди для розробки технологій майбутнього вже сьогодні
  • Маєш достатню підготовку з фізики, математики, ІТ та англійської мови, а також знання та навички, що дозволять працювати над інженерним проектом

Участь у Фестивалі передбачає три тури:

  • Онлайн тестування з фундаментальних дисциплін та англійського мовлення
  • Онлайн/очне (в різних місцях положення по різному) вирішення комплексного інженерного завдання, що потребує знання фундаментальних природничих та базових інженерних дисциплін, творчого підходу і нестандартного мислення
  • Підготовка та захист мотиваційної презентації англійською мовою, яка виконується у форматі і за вимогами Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge»

Переможці отримають:

  • Призи та дипломи Фестивалю «Future of Ukraine 2019»
  • Можливість започаткувати тісну співпрацю з провідними науковими та інженерними школами країни
  • Можливість представити свої розробки на міжнародному Фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Сhallenge»
  • Додаткові бали при вступі в магістратуру КПІ ім. Ігоря Сікорського на відповідні напрями підготовки
  • Поїздку у м. Сієтл, США для того, щоб на власні очі побачити найбільші авіабудівні заводи корпорації Boeing!

Ключові дати:

  • 28.01.19 – 28.02.19 – Реєстрація
  • 05.03.19 – 1 тур (онлайн тестування)
  • 10-12.03.19 – Оголошення результатів 1 туру
  • 28.03.19 – 2 тур (очний, на місцях в ЗВО-партнерах)
  • 04-06.04.19 – Оголошення результатів 2 туру
  • 15-17.05.19 – 3 тур (проводиться в м. Київ)
  • 17.05.19 – Оголошення переможців фестивалю 2019 року

Реєстрація

Якщо Ви хочете зареєструватися для участі у Другому Всеукраїнському фестивалі інженерних талантів «Future of Ukraine 2019», Ви можете заповнити анкету. Для заповнення анкети пройдіть за посиланням: Заповнити анкету

У разі виникнення додаткових питань звертайтеся до Організаторів Фестивалю за електронною адресою info[at]stvladimirfund.org  та приєднуйтесь у соціальних мережах за посиланням www.facebook.com/FutureOfUkraine

Фестиваль інженерних талантів «Future of Ukraine» започатковано у 2018 році. Цей благодійний проект сприяє популяризації інженерної професії в Україні, заохочує молодь брати безпосередню участь у розвитку світового технічного прогресу. А найголовніше — проект покликаний представити міжнародній інженерній спільноті молоді таланти України, що здатні змінювати світ.

Дата події