1 квітня 1959 року четвертокурсник Механічного факультету КПІ Віталій Іващенко заснував студентський театр естрадних мініатюр, який назвали Естрадний театр аматорів – ЕТА. Театр поставив тридцять вистав, отримав багато високих нагород у конкурсах народної творчості і фестивалях театрального мистецтва, гастролював у десятках міст Радянського Союзу, п'ять разів виступав у Польщі і Болгарії.

1 квітня 2019 р. ЕТА відзначив своє 60-річчя виставою комедійних мініатюр "Життєлюби" на сцені Центру культури і мистецтв нашого університету. Глядачі знову змогли побачити, можна сказати, класичні мініатюри "Перша лекція на першому курсі", "Лекція на третьому курсі", "Балка", "Побачення", "Екзамен", а також більш сучасні – "Ток-шоу", "Будьте мужчиною", "Інвестор", і навіть уривок зі студентської опери "Екзамени – любов моя".

На сцену виходили і нинішні студенти – Олена Шибун, Тетяна Пашковська, Іванна Марчук, Владислав Ковтун, Настя Бабич, Георгій Бунечко, Олена Чумак, Дмитро Янюк, Вероніка Коломієць, і ветерани театру – Галина Лобачова, Володимир Янчук, Людмила Куршпетова, Володимир Іващенко, Олег Сліньков, В’ячеслав Василюк, Георгій Фірстов, Ірина Сосюкіна, Юрій Нечунаєв. Як завжди, у деяких мініатюрах грали художній керівник театру заслужений працівник культури України, к.т.н., доцент Віталій Іващенко і режисер театру заслужений викладач КПІ, доцент, к.т.н. Євген Іващенко.

У перерві театр привітали і вручили нагороди проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Петро Киричок і представники Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Галина Степаненко і Володимир Федоров.

Віталій Іващенко так розтлумачує назву театру ЕТА. Естрадний – отже, демократичний, зрозумілий усюди і всім, актуальний, мобільний, цікавий і веселий. Театр – оскільки його надзавданням є дослідження життя людського духу у формі цікавої драматургії і художніх образів. Аматорів – тих, хто вміло і з любов'ю займаються справою, яка не є їхньою професією, але є їхнім покликанням. А грецькою літерою "ета" в техніці позначають коефіцієнт корисної дії – символ і стимул до досконалості.

Ті, хто не зміг побувати на виставі, можуть переглянути її за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=4wX9zIFETas. А озна­йомитися з історією театру можна на сайті: http://eta.kpi.ua.

Побажаємо театру нових творчих звершень!

Естрадний театр аматорів – ЕТА

[01.04.2019 | 19:00, ЦКМ] Запрошуємо на виставу "Життєлюби" народного естрадного театру аматорів „ЕТА”

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорського», Центр культури і мистецтв з нагоди 60-річчя народного естрадного театру аматорів „ЕТА” запрошуємо на виставу "Життєлюби".

В програмі комедійні мініатюри

Режисер-постановник Євген Іващенко

Вистава відбудеться в понеділок 1 квітня 2019 р. початок о 19 годині, вхід вільний.

Дата події