Сучасна аудиторія, обладнана новими потужними комп’ютерами, – таку інвестицію у майбутнє українських, і зокрема КПІшних, інформаційних технологій зробила міжнародна ІТ-компанія ЕРАМ.
Навчально-практичний центр працюватиме на базі кафедри автоматизованих систем обробки інформації та управління (ФІОТ). Це вже друга лабораторія ЕРАМ на цьому факультеті.

У відкритті ІТ-лабораторії взяли участь перший проректор КПІ Юрій Якименко, декан ФІОТ Сергій Теленик, завідувач кафедри АСОІУ Олександр Павлов, віцепрезидент Асоціації IT Ukraine, керівник освітніх програм EPAM Ukraine Максим Почебут, керівник освітніх програм EPAM у Києві та Вінниці Олексій Дишлевий.

«Перші кроки наших освітніх програм ми робили саме тут, у КПІ, й наступні кроки також робитимемо з КПІ. Я дуже вдячний колективу факультету, кафедри. Адже цей проєкт на 90 % реалізувався завдяки вам. Це була кафедральна ідея, так званий push», – зауважив Максим Почебут, додавши, що реалізація спільних проєктів завжди залежить від усіх учасників і важливі саме «кроки назустріч».

Відтепер, користуючись новим обладнанням, студенти зможуть під час навчання адаптуватися до умов, які їх очікуватимуть на роботі в перспективних компаніях.

«Відкриття таких спільних навчально-практичних центрів – це єдиний можливий шлях, який дає змогу швидко, паралельно з фундаментальною освітою, забезпечувати її практичний бік, а отже, ще якісніше готувати фахівців, потрібних сучасним ІТ-компаніям», – пояснив Олександр Павлов.

За словами Олексія Дишлевого, завдяки техніці, встановленій компанією у лабораторії, студенти працюватимуть з тим середовищем розробки, з яким вони матимуть справу в компаніях.

Декан ФІОТ Сергій Теленик подякував ЕРАМ за внесок у розвиток освіти й висловив сподівання, що співпраця з КПІ стане шляхом до розв’язання глобальних наукових завдань, які стоять перед ІТ-галуззю.

Дата події