Такий хаб створює в Києві компанія, яку очолює відомий бізнесмен Сергій Тигіпко. Його мета – організувати в Україні 3D-друк різноманітних деталей, які використовуватимуться в різних галузях, насамперед в авіабудівній і космічній промисловості та в медицині (виготовлення медичних імплантатів).

Для обговорення можливої співпраці в межах цього проекту Сергій Тигіпко зустрівся 13 листопада з ректором КПІ ім. Ігоря Сікорського академіком НАН України Михайлом Згуровським та керівниками і співробітниками низки навчально-наукових підрозділів університету.

Як розповів учасник зустрічі начальник науково-дослідної частини університету Юрій Сидоренко, під час обговорення було досягнуто попередніх домовленостей про те, що конструкторські й дослідні роботи проводитимуться на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського. Для цього в структурі університету планується створити спеціальну лабораторію. Саме ж серійне виробництво розташовуватиметься на території хабу.

Учасники також дійшли попередньої згоди щодо підготовки в університеті фахівців для роботи у сфері адитивних технологій за дуальною формою навчання (у співпраці з хабом), а також про те, що в КПІ розроблятимуться альтернативні витратні матеріали (металеві порошки) для 3D-друку. Їхній склад залежатиме від призначення деталей. У подальшому сторони планують розпочати розробку власних 3D-принтерів.

У планах діяльності організаторів хабу – виведення його продукції як на український, так і на світові ринки.

Дата події