Регбісти клубу "Політехнік" – випускники КПІ, чемпіони України, чемпіони Радянського Союзу серед студентів, фіналісти Кубку СРСР 1979 року – зібралися 25 жовтня в головному корпусі університету,  щоб вшанувати свою альма-матер, яка не тільки дала глибокі знання в обраних професіях, але й навчила долати труднощі та радіти успіхам і здобуткам. Регбісти відвідали алею видатних особистостей університету, поклали квіти до пам'ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни викладачам, студентам та співробітникам КПІ.

З чемпіонами-регбістами зустрівся ректор університету академік НАН України Михайло Захарович Згуровський, який тепло привітав спортсменів, подякував за активну пропаганду здорового способу життя серед молоді та студентів і відзначив їх вагомий внесок у розбудову КПІ та нашої держави. М.Згуровський підтримав ініціативу ветеранів – створити в ДПМ при КПІ ім. Ігоря Сікорського експозицію з історії регбі від 1962 року до наших днів. Також регбістів привітав проректор з наукової роботи Віталій Анатолійович Пасічник, який побажав спортсменам міцного здоров'я та постійних тісних контактів з рідним вишем.

Як відомо, у 2022 році буде відзначатися ювілей – 60 років від створення в нашому університеті першої в Україні регбійної команди. До цієї  дати ветерани-регбісти почали готуватися вже тепер. Серед основних заходів запропоновано встановити на території університету пам'ятний знак на честь регбі, висадити алею дерев і квітів та провести спортивне свято за участю регбістів усіх поколінь, інші урочистості. Ректорат, профспілковий комітет, керівники інститутів і факультетів завжди підтримували розвиток спорту в університеті. Завдяки цьому спортсмени-політехніки здобували визначні перемоги на стадіонах України, Радянського Союзу та світу.

Олександр Свертока, випускник КПІ, майстер спорту СРСР з регбі

Дата події