Це свято, коли ми вітаємо воїнів, які нині стоять на обороні держави, та вшановуємо мужність і героїзм тих, хто поклав своє життя в ім’я незалежності й територіальної цілісності України.

Напередодні свята, 11 жовтня, студенти і співробітники університету зібралися біля Храму Святого Миколи Чудотворця. Учасники мітингу поклали квіти до пам'ятника київським політехнікам, які віддали свої життя за волю і незалежність України. На пам’ятнику викарбувані імена Сергія Бондарева, Павла Мазуренка, Юрія Поправка, Максима Шаповала, Ігоря Павлова, Олександра Петрищука, Володимира Кочеткова-Сукача, Ігоря Шевченка, Владислава Дюсова, Андрія Єременка. Юрія Артюха, Вадима Жеребила, Олександра Кондратюка та Михайла Федоренка. Вічна пам’ять і слава Героям! Низький уклін їх родинам.

У церемонії покладання квітів взяли участь ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, настоятель Храму Святого Миколи Чудотворця отець Тарасій Салюк, проректори університету, викладачі, співробітники, курсанти ІСЗЗІ та студенти інших факультетів університету.

У своєму виступі Михайло Згуровський закликав завжди пам’ятати імена героїв, які віддали своє життя на захист нашої Батьківщини, і, зокрема, відзначив: «У Храмі Святого Миколи Чудотворця, біля якого відбувається наша зустріч, відспівували деяких із загиблих київських політехніків. Тут отримували благословіння й ті, хто йшов на захист нашої Батьківщини. Ми глибоко вдячні отцю Тарасію за місію, яку він виконував і виконує разом з нами».

Насамкінець ректор КПІ вручив ряду співробітників - учасників бойових дій Подяки Вченої ради університету за сумлінне виконання ними службових обов’язків, високий професіоналізм та активну участь у патріотичному вихованні.

Також у підрозділах університету – ІСЗЗІ, на факультетах соціології і права, інформатики та обчислювальної техніки – викладачі і студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського поклали квіти до меморіальних дошок співробітникам, які загинули на сході України, та героям Майдану.

Дата події