Понад 350 компаній і організацій з України та 16 інших країн взяли участь у  XVІ Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека – 2019", яка пройшла у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті Києва на початку жовтня. Свою експозицію на ній представив і КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Тут можна було побачити розроблені в Інституті аерокосмічних технологій вантажний і перегонові (спортивні) безпілотні літальні апарати, а також робота-сапера, тобто наземний роботизований комплекс для розмінування з маніпулятором, змонтованим на самохідній телекерованій платформі. Протез колінного суглоба – спільна розробка фахівців Механіко-машинобудівного інституту, інженерно-фізичного і приладобудівного факультетів. ММІ також представив розроблений на кафедрі конструювання верстатів і машин діючий прототип мобільного робота, призначеного для маніпулювання небезпечними предметами, біметалеві пластини з підвищеними механічними властивостями (кафедра лазерної техніки та фізико-технічних технологій)  і розробки кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки: устаткування для отримання питної води в польових умовах, кавітаційно-магнітний активатор палива, багатофункціональну гібридну водневу станцію. На стендах університету можна було побачити й різноманітні нові матеріали (надтверді, керамічні, армовані), а також бронебійні сердечники для куль розробки ІФФ. Низку нових розробок представив і радіотехнічний факультет. Це опромінювально-перетворювальний модуль квазімоноімпульсної системи високоточного автоматичного супроводу низькоорбітальних супутників дистанційного зондування Землі, антенна решітка навігаційного комплексу GPS/Glonass з можливістю адаптивного придушення активних завад (кафедра теоретичних основ радіотехніки) та трансивер широкосмугового багатостанційного безпроводового доступу (кафедра радіотехнічних пристроїв та систем). Хіміко-технологічний факультет виставив переносну установку очищення води в польових умовах "Сова".

Представники розробників, які перебували на виставці, активно спілкувалися з численними відвідувачами виставки і давали пояснення фахівцям.

Дата події