11 вересня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав новий Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Квон Кі-чанг. Візит його був ознайомчим, оскільки він лише нещодавно очолив представництво Південної Кореї в Україні. Його супроводжували директор Корейського освітнього центру в Україні Ю Санг-бом та співробітник адміністративного департаменту Гіль-хо Лім.

Після того, як гості ознайомилися з університетом та експозиціями Державного політехнічного музею при КПІ, з ними зустрілися представники керівництва університету. Участь у зустрічі взяли ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін та інші.

Під час бесіди з послом Республіки Корея в Україні обговорювалися питання підтримки посольством співпраці між КПІ ім. Ігоря Сікорського та університетами, науковими організаціями й інноваційними підприємствами Південної Кореї, а також сприяння її поглибленню. Співпраця така налагоджувалася впродовж багатьох років і тепер серед партнерів КПІ є всесвітньовідома корпорація Samsung, в університеті відкрито Українсько-Корейський навчальний центр інформаційних технологій, на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського проводилися спільні науково-технічні форуми тощо. Утім простір для розвитку співробітництва залишається доволі значний. Свідченням цього стала демонстрація гостям відеофільму про інноваційну діяльність у КПІ та обговорення після його перегляду напрямів співпраці між університетом і його корейськими партнерами, а також питань щодо розширення кола її учасників.

На фото: директор Корейського освітнього центру в Україні Ю Санг-бом, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Квон Кі-чанг та співробітник адміністративного департаменту Гіль-хо Лім під час бесіди з керівництвом КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події