Сходження на Говерлу, найвищу гору українських Карпат, іноді називають екстремальним відпочинком. Піднятися на висоту 2061 м над рівнем моря – досить складне випробування. Воно потребує виявити силу волі та завзятість.

17 серпня 2019 р. бібліотекарі КПІ вирушили до вершини Говерли. До них приєдналися також студенти та викладачі університету, що відпочивали в таборі "Глобус". Здійснити сходження на гору було непросто, але всі учасники переконані: "Воно того варте!".

Того дня погода нам посміхнулася, осяявши фантастичні пейзажі та ландшафти, для опису яких неможливо знайти слова. Уявіть, як хмари лежать на вершинах гір, як безкрайній простір викликає легке запаморочення, а неповторні краєвиди зачаровують погляд. Уявили? А ті, хто йшов того дня на Говерлу, побачив усе це на власні очі. Побачене надихало, додавало сил, і ми піднімалися все вище і вище, відкидаючи втому та бажання зупинитися.

І ось вершина – "дах України". Ми достойно завершили сходження, розгорнувши три стяги – Державний прапор України, прапори Української бібліотечної асоціації та Науково-технічної бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Під час підкорення вершини проявилися головні риси нашої бібліотечної команди – попри всі труднощі йти вперед, ніколи не здаватися і триматися разом всією спільнотою. Будемо і далі підкорювати вершини – гірські та бібліотечні!

Людмила Рабаданова, бібліотекар І категорії НТБ
Фото Євгенії Зуєвої, бібліотекаря ІІ категорії НТБ

Дата події