2 липня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте відкриття Чотирнадцятої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова «KPI-OPEN 2019».

У вітальному слові до учасників олімпіади проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського з навчально-виховної роботи Петро Киричок повідомив, що цього року участь у ній беруть 88 команд з 19 міст 7 країн світу. Вони представляють 33 університети. Найбільша кількість команд є, звісно, посланцями українських вишів.

Олімпіада традиційно проходитиме в два тури. Обидва відбудуться у КПІ ім. Ігоря Сікорського. Впродовж трьох днів студенти-програмісти уже вчотирнадцяте змагатимуться за «Кришталеву вежу» – головний приз цього міжнародного турніру з програмування. За умовами олімпіади у першому турі вони розв’язиватимуть 8 задач, у другому – 6.

Організатором олімпіади виступив КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки Кібернетичного центру Національної академії наук України.

Головна мета цього турніру – не лише визначити серед його учасників найсильніших, але й дати кожному з них імпульс для особистісного професійного зростання. Не менш важливим є й завдання навчити їх працювати в команді, а також допомогти оцінити власні сили й зрозуміти, в якому напрямі розвиватися надалі.

При цьому, як засвідчила практика, налагоджуються і міцніють міжуніверситетські зв’язки, які згодом лягають у підґрунтя розвитку ширшої співпраці між вишами, в тому числі й з різних країн.

Отож за роки проведення олімпіада «KPI-OPEN» зайняла помітне місце в календарі змагань програмістів. Причому не лише українських, бо олімпіада «KPI-OPEN» стала найбільшою в світі очною студентською олімпіадою з програмування. За роки її проведення участь у ній взяли понад 3800 студентів зі 165 університетів 17 країн. Проводиться олімпіада за оригінальними правилами, гармонізованими з міжнародними. Вкупі з відсутністю організаційного внеску це робить її ідеальною платформою для зустрічі студентів – програмістів різних країн.

За традицією, організатори олімпіади пропонують учасникам не лише цікаві задачі, але й різноманітні заходи в рамках її культурної програми: екскурсії по КПІ ім. Ігоря Сікорського та прогулянка Дніпром на теплоході, футбольний турнір тощо.

Церемонія нагородження переможців Олімпіади та її закриття відбудеться 5 липня.

На фото: учасників вітає багаторічний член колективу авторів задач для олімпіади, кандидат фізико-математичних наук Олександр Рибак

Дата події