Традиційно наприкінці весни відбувся заключний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних та економічних закладів вищої освіти України. Уже вшосте цю подію було проведено на базі Сумського державного університету, де з 14 по 17 травня 2019 року змагалися понад 80 найкращих студентів із 30 провідних технічних вишів України.

Як і в попередні роки, наш університет було представлено двома командами – у категорії "М" (студенти тих спеціальностей, що потребують поглибленого вивчення математики) і в категорії "Т" (студенти технічних спеціальностей). Усього КПІ ім. Ігоря Сікорського представляли 5 студентів – 3 в категорії "М" та 2 в категорії "Т". Членами команди університету стали переможці і призери XXXІV олімпіади КПІ з математики, яка є першим етапом Всеукраїнської олімпіади, що проводилася в березні цього року кафедрою математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керівниками команд Київської політехніки в 2019 році були співробітники кафедри – асистенти А.В.Сиротенко та В.В.Павленков.

Наші студенти і в цьому році гідно виступили в Сумах: у категорії "Т" диплом першого рівня отримав О.В.Мішин (ФІОТ, 3-й курс); у категорії "М" диплом другого рівня – у Р.В.Житаря (ІПСА, 2-й курс).

Крім того, грамотами журі було нагороджено Р.В. Житаря (ІПСА, 2-й курс) за ІІ місце в категорії "М", О.М. Сайнога (ІПСА, 4-й курс) за ІІІ місце в категорії "М", О.В. Мішина (ФІОТ, 3-й курс) за І місце в категорії "Т", а А.Б. Шульженко (ФТІ, 1-й курс) та О.В. Качан (ФІОТ, 1-й курс) отримали грамоти за оригінальні розв'язки задач.

Важливу роль у підготовці до олімпіади та у залученні талановитої молоді до олімпіадного руху відіграє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", який багато років працює при кафедрі математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керують гуртком доценти кафедри А.Б. Ільєнко та І.В. Орловський, а заняття проводять молоді викладачі кафедри. Вони навчають студентів мислити нестандартно і готують їх для успішних виступів на математичних олімпіадах. За роки існування гуртка накопичено цінний досвід роботи з талановитою молоддю, методичні аспекти та педагогічний інструментарій передачі знань від викладача до студента. Ефективність такого підходу до виховання талантів підтверджено успіхами на всеукраїнській олімпіаді з математики: лише за останні 12 років студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського вибороли п'ятнадцять перших, дванадцять других та  десять третіх місць.

Вітаємо переможців Всеукраїнської математичної олімпіади 2019 року і бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, науковій роботі та виступах на олімпіадах найвищого рівня.

А.В.Сиротенко, асист. кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей
На фото: Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського. Зліва направо асист. А.В.Сиротенко, О.Качан, А.Шульженко, О.Сайног, Р.Житар, О.Мішин, асист. В.В.Павленков

Дата події