13 травня відомий українсько-американський бізнесмен, інноватор і громадський діяч Марк Гінзбург прочитав у залі Вченої Ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відкриту лекцію «Robotics, Artificial Intelligence. Blokchain».

Марк Гінзбург – корінний киянин, внучатий племінник Лева Гінзбурга – «короля київських підрядників», компанія якого на початку ХХ століття будувала корпуси КПІ. Інженер за першою освітою, він у 1988 році виїхав до США, працював таксистом, здобув ще й юридичну освіту. Правнича практика після завершення навчання приносила гарні прибутки, так само як і девелоперські проекти, що їх він також почав реалізовувати, тому в 1994 році Гінзбург почав розбудову бізнесу і в Україні. Він заснував інвестиційно-будівельний холдинг з іноземним капіталом «МТН». З 2012 року Марк Гінзбург працює над просуванням технології блокчейн, і в липні 2017 року навіть був одним з учасників блокчейн-самміта Річарда Бренсона. Нині активно займається ще й проблемами розвитку штучного інтелекту.

Свою зустріч зі студентами та викладачами Марк Гінзбург присвятив питанням розвитку новітніх технологій, робототехніки, штучного інтелекту, та розвитку технології блокчейн.

Розпочав він із загальних міркувань щодо розвитку цифрових технологій та розвитку цифрового простору, а також щодо того, як такі технології змінюють світ. Він, зокрема, зауважив, що безумовним лідером у цих процесах є нині азійські країни і, насамперед, Китай.

Марк Гінзбург також розповів про свою співпрацю з компанією Hanson Robotics, яка є однією з тих структур, що досягли у робототехніці найбільших успіхів. Її інженери створили цілу лінійку людиноподібних роботів, найвідомішим (але, як на тепер, уже не найдосконалішим) з яких є робот-гіноїд Софія. Марк Гінзбург розповів про діяльність компанії, а також про візит Софії та її розробників до України.

Що стосується стрімкого поширення технології блокчейн і криптовалют, то однією з найбільших переваг цього Марк Гінзбург назвав децентралізацію: на криптовалюти не має впливу центробанк жодної країни, а сама технологія реалізується без якогось головного сервера. Ще однією принадою використання криптовалют є, з його точки зору, можливість забезпечення прозорості угод. Отож ширше впрвадження таких засобів фінансового обігу матиме і соціальний ефект, оскільки завдяки транспарентності вони стануть справжнім інструментом у боротьбі з корупцією. Втім, як наголосив Марк Гінзбург, він є «не співцем криптовалют, а ідеологом блокчейну». Підтвердження цьому є, до речі, той факт, що саме Гінзбург уклав першу в історії угоду з продажу нерухомості з використанням блокчейну, смарт-контракту та криптовалют. Причому в нашому місті. Учасники ж цієї угоди перебували в різних країнах, і сама вона була здійснена протягом декількох секунд за допомогою смартфонів.

Говорячи про розвиток штучного інтелекту, Марк Гінзбург розповів про те, що впродовж кількох наступних десятиліть його широке впровадження докорінно змінить життя на планеті. І, можливо, не повсюди на краще. Тож нині серед інтелектуалів світу точаться дискусії, до чого можуть призвести неконтрольовані заходи з його впровадження, і в який спосіб людство має протистояти негативним сценаріям. На Заході навіть існують лабораторії, які почали розробку відповідних алгоритмів для цього. Ще одним наслідком стрімкого розвитку штучного інтелекту, на переконання лектора, стане те, що багато популярних нині професій, особливо пов’язаних з фінансами та економікою, стануть непотрібними. Тож майбутнє – за професіями інженерними. Власне і тепер ці професії на ринку праці починають користуватися попитом, насамперед, звісно, у сфері створення програмних продуктів. Так, Україна вже сьогодні є найбільшим у Європі постачальником софту. Утім, більшість українських фахівців у цій галузі працюють на аутсорсингу, а Марк Гінзбург намагається сприяти тому, щоб вони працювали на свою країну, тож сприяє розвиткові українських проектів і створенню стартапів. Тому насамкінець усіх київських політехників, які мають цікаві проекти у відповідних галузях, було запрошено до співпраці.

[13.05.2019 | 12:00] Лекція Марка Гінзбурга про інноваційні технології майбутнього

13 травня 2019 року, о 12:00 у Залі Вченої Ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відбудеться лекція українсько-американського інноватора, мільярдера Марка Гінзбурга.

Пан Гінзбург поспілкується зі студентами про розвиток штучного інтелекту, робототехніки та новітніх технологій. Лектор, також, зачепить питання поширення криптовалют і розвитку технології блокчейн. А також, відповість на запитання учасників зустрічі.

Марк Гінзбург - засновник та президент інвестиційно-будівельного холдингу МТН, інвестор, мільярдер. Бере активну участь у розвитку штучного інтелекту та новітніх технологій. Пропагує та впроваджує технології блокчейн. 25 вересня 2017 р. Марк Гінзбург здійснив першу в світі операцію з продажу нерухомості з використанням технології блокчейн, смарт-контракту та криптовалюти. Учасники угоди перебували в різних країнах, і сама угода була здійснена протягом декількох секунд за допомогою смартфонів.

Для участі у заході НЕОБХІДНО ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ: http://bit.ly/2LfLipz

Дата події