Чемпіонат України серед студентів зі скелелазіння на природному рельєфі пройшов з 30 квітня по 5 травня у мальовничому каньйоні Буки на Черкащині. Помірятися силами з'їхалися представники  ЗВО з  Харківщини, Одещини, Вінниці, Луганщини, Донеччини, Києва. Змагалися в усіх чотирьох видах: болдеринг, складність, швидкість і багатоборство.

Ці змагання стали гарним випробуванням для нашої молоді. З об'єктивних причин команда клубу "КПІскеля" поїхала в неповному й  омолодженому складі, але успішно відстояла честь університету, посівши почесне 3-тє місце в загальному заліку з усіх чотирьох видів змагань. 

В особистому заліку наші спортсмени мають такі здобутки: І місце з болдерингу зайняв Микита Страховський (ВПІ), найдосвідченіший учасник команди, також він завоював ІІІ місце в швидкості і друге в складності, виконавши розряд КМС.

Єдина представниця жіночої статі в нашій команді Ліза Москаленко (ІПСА) в запеклій боротьбі змогла вибороти ІІ місце серед дівчат у швидкості, ІІ місце в болдерингу  і ІІІ місце в багатоборстві,  виконавши норматив І розряду.

Серед молодих спортсменів хочеться відзначити Владислава Хільковця (ФММ), який зайняв 6-те місце в болдерингу й 10-те в загальному заліку, виконавши норматив І розряду, та Макара Лібіча з  ФІОТ і  Олександра Роєнка з ТЕФ, які  мужньо боролися, набуваючи досвіду.

Хочу подякувати лідеру нашого клубу Євгену Козаку, тренеру й ідейному натхненнику всіх починань, усім, хто допомагав нашій команді в підготовці до змагань, вболівав за нас, усім членам клубу. Бажаю спортсменам міцного здоров'я і нових спортивних досягнень.

В.М. Михайленко, ст. викладач кафедри фізичного виховання

Дата події