11 квітня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Китайського національного космічного управління (CNSA) на чолі з його віце-адміністратором Тян Юлонг. До складу делегації входили відповідальні працівники CNSA, а супроводжувала її перший секретар Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Цзюй.

З гостями зустрілися ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Інституту аерокосмічних технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського Іван Коробко, заступник проректора з наукової роботи Юрій Сидоренко, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін та інші.

Учасники зустрічі обговорили питання поглиблення співпраці китайських та українських університетів і науково-дослідних установ в аерокосмічній галузі та участі в ній КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також і намітили подальші кроки в цьому напрямі.

Михайло Згуровський розповів гостям про Космічну програму університету, її напрями та реалізовані в її межах розробки. Зокрема, про університетські наносупутники; про роботу університетських фахівців над створенням космічного угрупування мікросупутників для дистанційного зондування Землі та інше.

У свою чергу, Тян Юлонг поінформував українських науковців про діяльність і пріоритети CNSA. А також – про заклади вищої освіти КНР, які можуть стати партнерами українських вишів, і, насамперед, КПІ ім. Ігоря Сікорського, як у роботі над науково-технічними проектами, так і в справі підготовки інженерів для аерокосмічної галузі. Тож потенційними партнерами КПІ ім. Ігоря Сікорського є чотири спеціалізовані китайські університети аерокосмічного профілю, а також двадцять інших ЗВУ, де відкрито відповідні факультети.

Насамкінець, учасники зустрічі домовилися про підготовку і обмін пропозиціями щодо конкретних напрямів співпраці й про подальші контакти.

Дата події