Публічний захист кращих курсових проектів з енергетичного аудиту закладів Солом'янського району, які виконали студенти ІЕЕ, відбувся 10 квітня 2019 року. Захід проводився відповідно до договору про співробітництво між Управлінням ЖКГ Солом'янської РДА та Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського від 2016 р. У рамках виконання цього договору у студентів з'явилась можливість провести енергетичний аудит на реальному об'єкті: виконати необхідні вимірювання, попрацювати з реальними даними та запропонувати заходи з енергозбереження, які доцільно впровадити на об'єкті для досягнення економії коштів за рахунок скорочення споживання енергетичних ресурсів.

У цьому навчальному році було проведено енергетичні аудити на 35 об'єктах Солом'янського району, зокрема тепловізійна зйомка. За розрахунками студентів, сумарна економія коштів по цих об'єктах може скласти приблизно 45 млн грн на рік.

Керівництво ІЕЕ щиро вітає студентів з груп ОН-52 і ОН-51, які взяли участь у публічному захисті курсових проектів: Олександру Федіну, Дар'ю Татаренко, Вадима Олійника, Миколу Луніна, Дар'ю Журавльову, Катерину Батюту, Дмитра Мельника, Олесю Бойчук, Віталія Степаненка, Володимира Вольського. Вони продемонстрували високий рівень підготовки, знання матеріалу, довели, що спроможні комплексно вирішувати поставлені завдання – гідно представили наш університет і заклали міцний фундамент для подальшої співпраці. Голови ОСББ та ЖБК, присутні на зустрічі,  висловили подяку студентам та сподівання на подальшу співпрацю.

Усього за два роки співпраці було проведено енергетичні аудити на 97 об'єктах Солом'янського району та впроваджено деякі заходи, запропоновані студентами, щодо модернізації системи освітлення, утеплення фасадів будівель та інші.

В.І. Василенко, асист. каф. електропостачання ІЕЕ

Дата події