11 березня 2019 року відбулося чергове засідання Вченої ради університету. 

Першим було розглянуто питання про результати перевірки КПІ ім. Ігоря Сікорського Державною аудиторською службою. Доповідав начальник Північного офісу Держаудитслужби О.В. Карабанов. В обговоренні питання взяли участь народний депутат України Д.Й. Андрієвський та заступник міністра освіти і науки України Ю.М. Рашкевич  Заслухавши та обговоривши результати перевірки, Вчена рада взяла до відома оприлюднений висновок та ухвалила, що виходячи із висновку комісії, у КПІ ім. Ігоря Сікорського ні корупційних дій, ні зловживань з метою незаконного збагачення в господарській діяльності університету та при укладанні ним інвестиційних угод не було виявлено.

Далі було заслухано звіт першого проректора Ю.І. Якименка "Інноваційна мотиваційна освіта – вимога часу". Юрій Іванович відзначив, що пріоритетним завданням у сьогоднішніх умовах, окрім забезпечення якісної конкурентоспроможної освіти, є обов'язкове забезпечення її інноваційної складової, використання сучасних форм і технологій навчання, а також формування мотивації до її здобуття. Також було представлено систему роботи доуніверситетської підготовки КПІ ім. Ігоря Сікорського, надано інформацію щодо розміщення інформаційних блоків на сайтах кафедр та оголошено про відкриття дитячої школи мікроелектроніки "Lampa Kids". Окрім того, було визначено  складові та етапи інноваційної підготовки фахівців, оголошено про важливість впровадження змішаної форми навчання, надано результати науково-дослідної роботи студентів та представлено розподіл оцінок по університету.

Після цього перший проректор Ю.І. Якименко зробив звіт про роботу департаменту адміністративно-господарської роботи. Було представлено інформацію щодо ремонтно-відновлюваних робіт матеріально-технічної бази на об'єктах КПІ ім. Ігоря Сікорського, утримання матеріальної бази студмістечка, енергоспоживання університету та запропоновано план робіт на 2019 рік.

Наступним було заслухано питання про вибори ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського. Доповідали перший проректор Ю.І. Якименко та в.о. голови профкому співробітників М.О. Безуглий. Було надано рекомендації щодо кількісного та персонального складу Організаційного комітету та виборчої комісії.

Насамкінець Вчена рада розглянула конкурсні питання й поточні справи, зокрема питання про вдосконалення організаційної структури підрозділів університету, а саме створення Інституту аерокосмічних технологій.

Дата події