На засіданні Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, що відбулося 11 березня, про висновки комісії Північного офісу Державної аудиторської служби України, яка проводила ревізію фінансово-господарської діяльності університету, розповів її голова Олександр Карабанов.

Велика група аудиторів, до складу якої входили більше 10 осіб, працювала в університеті більше двох місяців. Вона дійшла висновку, що ані корупційних діянь, ані зловживань з метою незаконного збагачення в господарській діяльності університету та при укладенні ним інвестиційних угод не було. «Підбиваючи підсумки ревізії, хочу зазначити, що в університеті на досить високому рівні було забезпечено використання бюджетних коштів, достовірність бухгалтерського обліку та звітності, збереження майна, – наголосив Олександр Карабанов, завершуючи свій виступ. – В цілому, діяльність університету здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства».

Після виступу Олександра Карабанова відбулося обговорення результатів роботи комісії, в якому виступили заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, президент Асоціації випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського народний депутат України Дмитро Андрієвський, професор Валентин Печеник, проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, декан інженерно-хімічного факультету Євген Панов, начальник департаменту економіки та фінансів КПІ ім. Ігоря Сікорського – головний бухгалтер Людмила Субботіна та інші.

Валентин Печеник звернув увагу учасників засідання на репутаційні збитки, які поніс університет внаслідок необгрунтованих звинувачень його адміністрації в корупційних діяннях, і запропонував внести до рішення Вченої ради з цього питання пункт щодо звернення до суду з вимогою відшкодувати університету моральні збитки і, в разі задоволення позову, перерахувати отримані кошти на підтримку українських Збройних Сил України. Пропозицію підтримав проректор Михайло Ільченко, який наголосив ще й на необхідності компенсації матеріальних збитків, які поніс університет через цькування, організоване низкою ЗМІ та деякими активістами. Так, серед іншого, внаслідок кампанії звинувачень керівництва університету в зловживаннях, не було укладено угоди щодо реалізації великого проекту зі створення супутникового угрупування, на суму 40 млн. гривень. Про необхідність захисту вищої школи і, зокрема, КПІ, від спроб дискредитації з боку недобросовісних «викривальників» говорили й декан інженерно-хімічного факультету Євген Панов та інші. Про те, наскільки прискіпливо проводилися перевірки по усіх напрямах фінансово-господарської діяльності університету, розповіла Людмила Субботіна. Вона, зокрема, повідомила, що окрім комісії Держаудитслужби в КПІ працювали ще й фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції та поліції, які корупційних злочинів у господарчій діяльності університету так само не виявили.

На відео: звіт начальника Північного офісу Держаудитслужби О.В. Карабанова про повну перевірку господарської та інвестиційної діяльності КПІ, виступи президента Асоціації випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського народного депутата Д.Й. Андрієвського, заступника Міністра освіти і науки України Ю.М. Рашкевича, голови профкому студентів А.Ю. Гаврушкевича та інші виступи на Вченій Раді КПІ 11.03.19 року (відео надане профкомом студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського).

Дата події