22 лютого відбулося підсумкове засідання робочої групи з питань розвитку майнового комплексу університету в період 1972– 2019 рр., створеної для перевірки інформації, наведеної в лекції Семена Широчина "Архітектура КПІ ім. Ігоря Сікорського", а також у статті, надрукованій ним в одному з інтернет-ресурсів. Робоча група прийняла підсумковий документ, у якому виклала свої висновки (скан-копія документа з підписами членів робочої групи додається).

Під час обговорення документа члени робочої групи порушили питання щодо необхідності правової оцінки діяльності колишнього проректора КПІ Едуарда Назаренка, через безвідповідальність якого проект Генплану не було підготовлено відповідно до положень земельної реформи 1990 року і не затверджено в 1991 році за відповідною процедурою, що призвело до гальмування подальшого розвитку університету.

Робоча група також звернула увагу на можливі зловживання Едуарда Назаренка у питаннях безпідставного списання надувного легкоатлетичного манежу, спроб відчуження проректором Назаренком частини навчального корпусу №19 на користь приватної компанії "Нафтохім" та зведення на площах, зарезервованих за КПІ, багаторівневих гаражів не в інтересах університету. Ці факти, на думку членів робочої групи, мають ознаки кримінальних злочинів і можуть викликати зацікавленість правоохоронних органів.

Голова робочої групи, уповноважена особа з питань внутрішнього аудиту університету Сергій Огінський наголосив, що питання стосовно можливих зловживань проректором Е.Назаренком будуть додатково вивчені і після цього може бути прийнято рішення про передачу відповідних матеріалів до правоохоронних органів, що може призвести до притягнення колишнього посадовця університету до кримінальної відповідальності.

Тож Сергій Огінський як уповноважена особа з питань внутрішнього аудиту університету зобов'язався докладно вивчити ці питання із залученням компетентних експертів, про висновки цієї перевірки доповісти на Вченій раді університету та у разі необхідності передати матеріали до правоохоронних органів.

перша сторінка акту

друга сторінка акту

Дата події