У п’яті роковини найтрагічніших подій, які відбувалися в Києві 18-20 лютого 2014 року, в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулися заходи з вшанування пам’яті київських політехніків, які віддали свої життя під час Революції Гідності та в боях на сході України.

Студенти Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації та інших факультетів й інститутів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», а також його викладачі та співробітники поклали квіти до пам'ятника київським політехнікам, полеглим за Україну, встановленому біля Міжконфесійного храму Святителя Миколи Чудотворця.

«Наші студенти і співробітники брали активну участь у Революції Гідності. Серед Героїв Небесної Сотні є і київські політехніки. В ті дні загинув Юрій Бондарев, пізніше за нашу свободу віддали свої життя й інші члени нашого колективу: Юрій Поправка навесні того року був закатований на Донеччині, ще дванадцятеро політехніків в різний час пали в боях на сході України, – наголосив у своєму виступі на церемонії покладання квітів ректор Михайло Згуровський. – А всього понад 300 наших студентів і колег пішли добровольцями на фронт. Ще 31 штатного співробітника було мобілізовано. Активно допомагали війську університетські волонтери. Чимало робили і роблять для Збройних Сил і науковці КПІ: це і наші безпілотники, це й стрілецька зброя – за останні роки у нас створено понад 35 видів озброєнь і спеціальної техніки».

Цього ж дня відбулося покладання квітів і до меморіальних дошок Героям України Сергію Бондареву та Юрію Поправку в корпусах, де розміщено факультет інформатики й обчислювальної техніки та факультет соціології і права, на яких вони навчалися…

Отже серед тисяч героїв, які поклали голову за свободу і незалежність Вітчизни в наші дні, студент заочного відділення факультету інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Бондарев, студент заочного відділення факультету соціології і права Юрій Поправка, випускник Військового інституту Максим Шаповал, науковий співробітник факультету електроніки Андрій Єременко, студент Механіко-машинобудівного інституту Юрій Артюх, студент зварювального факультету Вадим Жеребило, випускник Механіко-машинобудівного інституту Володимир Кочетков-Сукач, студент факультету соціології і права Владислав Дюсов, студент факультету біотехнології та біотехніки Олександр Кондратюк, співробітник господарського відділу Михайло Федоренко, співробітники і випускники КПІ Ігор Павлов, Ігор Шевченко, Олександр Петрищук та Павло Мазуренко.

Вшанування пам’яті київських політехніків, які віддали свої життя за Україну

[20.02.2019, 14-00] Вшанування пам’яті київських політехніків, які віддали свої життя за Україну

Шановні співробітники та студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського! Вшануймо разом патріотизм і мужність громадян, які у листопаді 2013 р.- лютому 2014 р. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Запрошуємо всіх 20 лютого 2019 р. о 14:00 на покладання квітів до пам'ятника київським політехнікам, полеглим за Україну (біля Міжконфесійного храму Святителя Миколи Чудотворця).

Дата події