16 лютого 2019 року в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся День відкритих дверей.

Для участі в ньому зареєструвалися приблизно 500 потенційних абітурієнтів, але завітали до університету значно більше людей. Серед учасників були жителі 20 областей України, в тому числі представники Донеччини, Луганщини та Криму.

Розпочалися заходи в межах Дня відкритих дверей у найбільшому експозиційному залі Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського. З 9-ї ранку всі охочі мали можливість поспілкуватися тут з викладачами і студентами та отримати відповіді на запитання щодо напрямів підготовки, організації практик і стажувань, можливостей працевлаштування за обраним фахом тощо. Спілкування відбувалося поруч із спеціально обладнаними стендами. У бесідах з відвідувачами викладачі використовували і демонстрацію музейних експонатів політехнічного музею. Крім того, представники факультетів роздавали відповідні друковані матеріали. Особливістю цього Дня відкритих дверей можна вважати участь у презентаціях нинішніх студентів, які нещодавно самі були такими ж само абітурієнтами, а тепер вже розповідали гостям, як їм навчається в КПІ. Проводилися тут і майстер-класи. Понад те, інформацію для завтрашніх абітурієнтів та їхніх батьків надавали представники курсів довузівської підготовки, організатори Всеукраїнських олімпіад КПІ ім. Ігоря Сікорського з біології, хімії, математики та фізики.

Та найбільше інформації чекало на відвідувачів під час зборів у відомій кожному київському політехніку Великій фізичній аудиторії. Щоправда, її місць не вистачило для всіх бажаючих, тож слухачі стояли навіть у проходах і перед кафедрою.

Офіційну частину відкрив перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко. У своєму виступі він розповів про загальні питання вступу до КПІ ім. Ігоря Сікорського у 2019 році та про вимоги до тих, хто мріє тут навчатися. Окрім того, він дав інформацію про університет і про ті можливості, які отримує кожен його студент для навчання, саморозвитку і дозвілля.

Докладніше про цьогорічні умови вступу розповіли заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Радміла Сегол і заступник голови Приймальної комісії Валерій Можаровський. І, як і завжди на таких заходах, вони відповіли на численні запитання гостей.

Подальша робота Дня відкритих дверей продовжилася безпосередньо на факультетах, кафедрах і в лабораторіях університету.

Дата події