Ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» академік Національної академії наук України Михайло Згуровський 14 лютого отримав нагороду Посольства Корейської Республіки в Україні «За вагомий внесок у розвиток відносин між Республікою Корея та Україною і встановлення міцних підвалин для забезпечення подальшої кооперації».

Її вручив ректору особисто Надзвичайний і Повноважний Посол Корейської Республіки в Україні Лі Янг Гу.

«Саме ініціативи і пропозиції Посла Кореї в Україні Лі Янг Гу відіграли винятково важливу роль як для України, так і для університету», – наголосив у слові у відповідь Михайло Згуровський.

Після церемонії нагородження відбулася бесіда про розширення співробітництва між Україною та Південною Кореєю в галузі освіти та науки, і зокрема, між КПІ ім. Ігоря Сікорського та провідними корейськими вишами. Участь у ній взяли проректор університету з міжнародного співробітництва член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін та інші. Обговорювалися питання відновлення співпраці з Корейським агентством міжнародного співробітництва (KOICA) через інфраструктурні проекти, подальші кроки щодо створення Українсько-Корейського центру освіти, науки та інновацій, залучення корейських колег до розробки і виведення на орбіту спільного наносупутника «PolyITAN-5» та до роботи над університетським мікросупутником, започаткування співпраці з корейськими партнерами у реалізації проектів безпілотних літальних апаратів та проектів у інших галузях тощо. Звісно, важливим напрямом співпраці мають стати навчальні проекти – започаткування нових програм дуальної освіти з корейськими корпораціями за зразком проекту, який нині реалізує «Самсунг-Україна» з Фізико-технічним інститутом КПІ ім. Ігоря Сікорського, магістерських програм подвійного диплома з корейськими університетами та інше. У свою чергу, серед галузей, поглиблення співпраці в яких було б корисним для обох сторін, Лі Янг Гу назвав сучасні агротехнології, смарт-технології та ІТ, виробництво нових матеріалів, а також підтримка інновацій та стартапів у відповідних напрямах.

Насамкінець, Посол Кореї в Україні запросив ректора і представників університету взяти участь в Українсько-Корейському бізнес-форумі, який відбудеться 18 лютого в Києві в приміщенні Торгово-промислової палати України.

Дата події