Спорт займає не останнє місце серед захоплень молоді. Це відпочинок і навчання, цікаве проведення часу, нові друзі, перемоги над собою. Вважаємо за необхідне збереження фізичного виховання в навчальній програмі студентів технічного ЗВО.

У минулому навчальному році спортсмени і збірні команди КПІ ім. Ігоря Сікорського завоювали перших місць – 18, других – 23, третіх – 13, з них на міжнародних змаганнях перших місць – 5, других – 2. Більш докладну інформацію можна знайти на нашому сайті  http://sport.fbmi.kpi.ua/.

На міжнародних змаганнях кращими були: В.Івахненко (ФБМІ,  тренер А.Г.Крилов) став чотириразовим переможцем чемпіонату світу серед чоловіків з гирьового спорту. Боксер А.Тимко (ФІОТ) під керівництвом викладача Д.П.Запольського завоював "золото" на Відкритому Кубку Європи з елітних боїв. Команда зі спортивної аеробіки  стала другою у програмі "Спортивна аеробіка – тріо" (викладачі Т.В.Пасічна і Н.М.Лозенко).

На всеукраїнських змаганнях наші студенти вибороли 22 медалі. 

Самбо і дзюдо: у турнірі з самбо "Юна Україна" Тимофій Бондар (ІЕЕ, викладач П.М.Агеєв) – 3-тє місце; на чемпіонаті України зі спортивного і бойового самбо Юрій Зайвелєв (ІПСА) – 3-тє місце; у турнірі з рукопашного бою "Чернівці-2018" Олександр Тодорюк (ММ) – 3-тє місце;  на чемпіонаті України з боротьби Максим Бабенко (ФТІ) – 3-тє місце. Стрільба з лука: спортсмени (викладач О.В Дьякова) взяли участь у 21 змаганні, серед призерів – Андрій Доцик, який на чемпіонаті України в приміщенні став другим. 

Збірна з футзалу завоювала третє місце серед вищих навчальних закладів. Боксери (викладач Д.П.Запольський) завоювали дві золотих нагороди: В.Ляскович (ТЕФ) на чемпіонаті України з ушу-саньда, Р.Гуменюк (ФІОТ) на чемпіонаті України з фрі-файту. Важкоатлет Д.Бирка (ХТФ) дуже вдало виступив на Першості України серед чоловіків з гирьового спорту, став другим. Команда Києва зі спортивної аеробіки (викладачі Т.В.Пасічна, Н.М.Лозенко), яку представляли і студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, посіла другі місця в абсолютному заліку Кубка України та на Всеукраїнських студентських іграх. Триатлоніст І.Гришин (ФБМІ) на Зимовому чемпіонаті України став другим, друге місце посів і Я.Лисак (ПБФ) у Кубку України (викладач Л.В.Муравський). Регбісти-політехніки на чемпіонаті України посіли 3-тє місце (викладач О.С.Сабіров).

На київських змаганнях студенти і збірні команди університету завоювали 22 призових місця.

Збірна із дзюдо (викладач П.М.Агеєв) та особисто Владислав Пестерніков (ФІОТ), Родіон Кущ (ФІОТ), Олександр Перепелиця (ФЕЛ), Сергій Бас (ІЕЕ) стали переможцями змагань серед студентів ЗВО. На Відкритому Кубку м.Києва зі стрільби з лука Маргарита Салькова посіла 3-тє місце (викладач О.В.Дьякова). Плавець О.М.Чмерук (ФІОТ, викладач О.Ю.Качалов) на Універсіаді м. Києва посів 3-тє місце. Важкоатлети  (викладач А.Г Крилов) нижче другого місця не опускалися: А.Примушко (ФАКС), М.Редько (ФІОТ), А.Войтович (ТЕФ), Р.Векшин (ХТФ) – на Першості м. Києва серед ЗВО; В.Бойко (ФПМ), М.Супруненко (ІХФ), А.Чорний (ІЕЕ), В.Швиденко (ФБТ), Р.Москаленко (ХТФ) – на чемпіонаті м. Києва серед молоді;  Д.Шевченко (ФБТ),  О.Прошкін (ХТФ) – у Відкритій першості м. Києва серед чоловіків і жінок посіли перше та друге місця.

Легка атлетика: О.Беленікін (ФММ, викладач Н.М.Прус) у міському Студентському забігу "Молодь за здорове життя" став другим. Спортивне орієнтування: команда університету (викладач С.М.Ускова) посіла друге місце на Відкритому чемпіонаті Київської області, а на чемпіонаті України серед юнаків та юніорів у м.Чернігів Ф.Карпович (ІПСА) став першим, М.Звягін (ФПМ) – другим.

Студентські команди університету з ігрових  видів спорту продовжують свої переможні виступи. Футзалісти (викладачі С.О.Журавльов і В.С.Кривенда) посіли перше місце в Кубку м. Києва серед  закладів вищої освіти та другі місця в Першості м.Києва серед вищих навчальних закладів і Першості м. Києва серед КФК. Збірна з волейболу (викладач Д.В.Томашевский), як і торік, стала переможцем у Першості м.Києва серед студентських команд. Збірна з триатлону (викладач Л.В.Муравский) стала другою на чемпіонаті м. Києва серед ЗВО з багатоборства "Захисник Вітчизни". Баскетболісти на чемпіонаті України зі стрітболу серед студентів стали четвертими, а на Всеукраїнському етапі чемпіонату України з баскетболу були першими. Вони також виграли Кубок профспілкової організації м. Києва. Збірна команда з футболу (тренер О.Д.Мохунько) перемістилася з останнього місця (минулого року) на п'яту сходинку турнірної таблиці.

Головні змагання університету – це традиційна щорічна Спартакіада. У змаганнях взяли участь 154 команди з 11 видів спорту від 21 факультету (інституту). Загальна кількість учасників склала 1308 (1062 юнаків і 246 дівчат). Особиста першість проводилася з таких видів спорту: настільний теніс (40 учасників), бокс (28), дзюдо (21), важка атлетика (31 студент – по жиму штанги і гирьовому спорту). Наймасовішими за кількістю учасників були змагання з футболу – 392 студенти (19 команд). 208 любителів волейболу представляли 21 факультет, 148 студентів (19 команд) боролися за першість із баскетболу і 100 легкоатлетів (з 14 факультетів) пробігли легкоатлетичну естафету.

Результати Спартакіади 2018

Т.М.Солохіна, кафедра спортивного вдосконалення

Долучення Розмір
Результати Спартакіади 2018 (213.65 КБ) 213.65 КБ
Дата події