16 жовтня у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» стартував VІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018».

Мета фестивалю – створення можливостей для школярів, студентів, науковців і підприємців узяти участь у дослідницьких програмах і проектно-конструкторських проектах задля їх подальшої комерціалізації, заснування стартапів і виведення інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки.

Фестиваль проводиться вже всьоме й став однією з дуже важливих щорічних подій у сфері інноватики України. Тому на його відкриття завжди приходять шановні й цікаві гості. Цього року таким спеціальним гостем став лауреат Нобелівської премії в галузі медицини і фізіології 2001 року сер Пол Нерс. І, звичайно, вітали учасників представники компаній-спонсорів і партнерів.

У тих, хто бере участь у фестивалі вперше, та у його гостей завжди виникає запитання, чому в його логотипі є капелюх. Відповідь на це проста: це не просто капелюх, а капелюх всесвітньовідомого авіаконструктора Ігоря Сікорського – колишнього студента КПІ, іменем якого названо фестиваль. Цей капелюх був, за переказами, його талісманом, тому організатори Фестивалю впевнені, що він принесе удачу й нинішнім його послідовникам.

У рамках фестивалю проводяться Всеукраїнський конкурс стартапів «Sikorsky Challenge 2018» і конкурс науково-технічної творчості школярів «POLYTECO Україна 2018-2019» (Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів «Intel ISEF»). Активну участь також беруть юні дослідники Малої академії наук України,. Загалом учасники конкурсів представили на фестиваль понад 200 розробок з різноманітної тематики.

Ще перед урочистою церемонією офіційного відкриття фестивалю його учасники та гості мали можливість ознайомитися з виставкою наукових проектів учасників конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019», що відкрилася у головному залі Державного політехнічного музею. Водночас, у холі Центру культури та мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського працювала виставка-презентація «Майбутнє України», на якій було представлено кращі інноваційні розробки членів Малої академії наук.

Утім, Фестиваль – це не лише конкурси найцікавіших винаходів та новітніх гаджетів, але й, не в останню чергу, нетворкінг. Отож на нього приходять, щоб поспілкуватися з цікавими людьми, познайомитися з інвесторами та бізнес-ангелами, а на кава-брейках зав'язати корисні знайомства з колегами, науковцями та журналістами.

Прийом проектів на Всеукраїнський конкурс стартапів «Sikorsky Challenge 2018», який дав назву всьому фестивалю, розпочався наприкінці квітня. Після попереднього відбору і тренінгів у фінал вийшло 60 проектів. Їх оцінюватиме авторитетне міжнародне журі. Автори та авторські колективи проектів-переможців отримають можливість реалізувати свої розробки у середовищі Наукового парку «Київська політехніка» за підтримки грантових та венчурних фондів. До речі, статистика свідчить, що з року в рік кількість проектів, підтриманих інвесторами або тих, які були відзначені членами Міжнародного експертного журі, зростає: в 2012 році переможцями Конкурсу стартапів стали 4 проекти, автори яких підписали відповідні меморандуми з потенційними інвесторами та партнерами, в 2013 – таких проектів було вже 5, у 2014 – 14, в 2015р. – 29, в 2016 – 34, а в 2017 – 45!

До фіналу конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019» (Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF) вийшло майже 160 проектів у шести категоріях: «Математика», «Фізика та астрономія», «Інженерія», «Енергетика», «Хімія» та «ІТ». Географія учасників дуже широка: вони приїхали з 19 областей України. Звичайно, є серед них і кияни. На фестивалі буде визначено суперфіналістів, які матимуть змогу удосконалити свої розробки з науковцями в лабораторіях КПІ ім. Ігоря Сікорського та інститутів НАН України. Серед членів наукового журі конкурсу – провідні вчені та освітяни з наукових і науково-освітніх установ України. При визначенні переможців члени журі оцінюватимуть не лише науковий рівень проектів, але й презентаційні та комунікаційні навички конкурсантів, їхнє вміння мислити логічно, володіння англійською мовою, завершеність проектів, адже найкращі з суперфіналістів у травні 2019 року представлятимуть Україну представлятимуть Україну на Всесвітньому фіналі конкурсу «Intel ISEF» у м. Фінікс (США, штат Арізона), у червні 2019 року – на конкурсі «Genius Olimpiad» у м. Освего, (США, штат Нью-Йорк) та інших.

Переможців конкурсів буде оголошено в Центрі культури і мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського під час урочистого закриття Фестивалю 19 жовтня об 11-00.

Пряма трансляція церемонії відкриття VІІ Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018»

***

VІІ Фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018»

[16-20.10.2018] VІІ Фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018»

16-20 жовтня 2018 року на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» проходитиме VІІ Фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018»

Фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge» - одна з найголовніших щорічних подій в сфері інноватики України. Він збирає не лише розробників проектів у багатьох галузях науки і техніки, але й представників великого інвестиційного бізнесу.

Метою фестивалю є визначення найцікавіших і найактуальніших проектів у різних галузях техніки та надання авторам кращих з них сприяння у комерціалізації своїх розробок, створенні стартапів і виведенні інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки. Участь у фестивалі можуть брати як визнані в професії фахівці та сивочолі професори, так і студенти та школярі, які лише обирають власний шлях у житті.

У рамках Фестивалю відбудуться:

  • Конкурс стартапів;
  • Конкурс науково-технічної творчості школярів;
  • Виставка-конкурс «Майбутнє України».

Авторські колективи проектів-переможців конкурсу стартапів отримають можливість реалізувати свої проекти у середовищі Наукового парку «Київська політехніка» за підтримки грантових та венчурних фондів.

Переможців конкурсів буде оголошено 19 жовтня.

Дата події