На початку жовтня в університеті відбувся Осінній тенісний турнір серед студентів (див. "КП" №30 від 25.10.2018 р.). Зокрема, пройшли товариські матчі з представниками Ukrsibbank BNP Paribas Group – Д.Уваровим, керівником Департаменту супроводження ІТ інфраструктури, О.Нестеренком, керівником Центру супроводження ІТ інфраструктури, та провідними фахівцями Є.Урбанасом, Д.Шавалюком, О.Денисенко. Тобто, у команді банку були люди, які мають спільні теми для спілкування зі студентами технічних спеціальностей, можливо, майбутніми колегами, і які до того ж поділяють пристрасть до тенісу.

Представники банку цікавилися організацією фізичного виховання молоді в університеті, балансом академічних занять та занять з фізвиховання. Студентам цікаво було дізнатися про роботу банків та професійні можливості і перспективи для випускників спеціальностей, пов'язаних з інформаційними технологіями, системним і фінансовим аналізом, та спеціальностями, які не мають відношення до банківської справи.

Ринок праці складний та мінливий. Сучасна молодь уже на першому курсі починає цікавитися можливостями працевлаштування та перспективами кар'єри за обраною спеціальністю. Роботодавці теж працюють над забезпеченням компаній добре підготовленими спеціалістами, розуміючи, що успіх бізнесу великою мірою спирається на професійність кадрів.

У рейтингу українських університетів 2018 року КПІ ім. Ігоря Сікорського посідає І місце, випереджаючи інші українські заклади вищої освіти за показниками науково-педагогічної діяльності, якості освіти, міжнародного визнання та інтегральним показником діяльності ЗВО. Тому інтерес компаній до випускників університету зрозумілий.

Проект "Центр розвитку кар'єри" департаменту організаційно-виховної роботи  КПІ ім. Ігоря Сікорського надає зацікавленим компаніям можливість донести до студентів інформацію про свої програми через сайт dnvr.kpi.ua, а також організовує різні заходи, щоб студенти отримували максимум корисної інформації. Тож ініціативу викладачів відділення тенісу кафедри фізвиховання стосовно "тенісного партнерства" з Ukrsibbank BNP Paribas Group у проведенні Осіннього турніру департаментом було підтримано і студенти отримали можливість не тільки позмагатися між собою, але й зустрітися з професійними людьми та з перших рук отримати інформацію про роботу в банківській сфері.

Дмитро Уваров про можливості співпраці банку з КПІ ім. Ігоря Сікорського говорить так: "Вважаю, що розвиток молодіжного спорту – один із пріоритетних напрямів діяльності нашого суспільства. За молоддю – майбутнє, і саме від неї залежить, у якій країні ми усі будемо жити. І мені особисто дуже приємно, що Ukrsibbank активно сприяє розбудові таких зв'язків з талановитою студентською молоддю та створює умови для проведення спортивних змагань, зокрема з тенісу.

Також ми розглядаємо й інші можливості співпраці з КПІ ім. Ігоря Сікорського в рамках залучення молоді до впровадження нових технологій, розробки нових продуктів та сервісів. Будемо раді вітати студентів та випускників закладу у дружній ІТ команді нашого банку, яка сьогодні дуже різноманітна та охоплює різні напрями розвитку – від побудови хмарних інфраструктур (Cloud Infrastructure) до роботи з великими даними (Big Gata)".

Інф. кафедри фізвиховання
На фото - Зліва направо: Ігор Когутяк (ФБМІ) та Михайло Муравйов (ПБФ) - переможці Осіннього тенісного турніру; Дмитро Уваров та Олександр Нестеренко - представники ukrsibbank BNP Paribas Group