Сяюча дівчина – таке враження справляє Катерина Коваль з першого погляду. Мабуть, їй підійшло б багато професій – і творчих, і гуманітарних, і технічних. Та для себе вона обрала надзвичайно потрібну, хоч і не дуже популярну метрологію, стандартизацію і сертифікацію. Дійсно, важко уявити собі виробничу, адміністративну, господарську та ін. види діяльності без контролю якості продукції, її стандартизації та сертифікації, адміністративної та контрольно-інспекційної діяльності в державних установах тощо.

"Я обрала КПІ ім. Ігоря Сікорського, бо він найбільш відомий університет, з розвинутою інфраструктурою, з науковими школами світового рівня, – розповідає Катерина. – Я була впевнена, що отримаю хороші знання і якісну підготовку. Тут ґрунтовно викладають матеріал і зацікавлені, аби ми стали фахівцями з новітніми знаннями. Атмосфера в університеті доброзичлива, налаштовує на навчання. Також однією з причин мого вступу саме до цього вишу було те, що мої батьки також тут навчалися".

Студентка сумлінно ставиться до навчання, пізнання нового, що і дозволило їй вибороти друге місце в ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з напряму "Метрологія, стандартизація та сертифікація", який проходив у Львові. Їй імпонувала ділова обстановка турніру, зустрічі у форматі круглого столу, де представники закладів вищої освіти виступали з презентаціями навчальної та наукової діяльності своїх університетів, проводили дискусію про підготовку фахівців з метрології, стандартизації та сертифікації в Україні, обговорювали тематику студентських наукових досліджень, практичних розробок, ділилися досвідом організації студентської науково-дослідної ро- боти, обмінювалися досвідом методичної роботи з напряму "Метрологія, стандартизація та сертифікація". Приємне враження справило знайомство з колегами, які навчаються в різних вишах України, культурна програма. Адже історичні пам'ятки міста нікого не залишають байдужими.

У майбутньому студентка сподівається працювати за фахом. "Оскільки метролог здійснює контроль вимірювальної техніки, забезпечує та оцінює якість продукції, контролює умови експлуатації технічних засобів, закріплені в стандартах і нормативних правилах, я зможу працювати в багатьох галузях, адже метрологія стосується будь-якої сфери людської діяльності, вона заощаджує кошти та гарантує безпеку населення", – розмірковує студентка.

Побажаємо ж їй плідної праці та подальших досягнень.

Інф. ПБФ