День відкритих дверей, який відбувся в КПІ ім. Ігоря Сікорського 15 грудня, розпочався в Державному політехнічному музеї при університеті. Інститути і факультети розгорнули свої інформаційні стенди у його найбільшому експозиційному залі. Тож відвідувачі мали можливість поспілкуватися з викладачами і студентами та отримати відповіді на запитання щодо напрямів підготовки, організації практик і стажувань, можливостей працевлаштування тощо, а вслід за тим – оглянути музейні колекції та експонати, серед яких чимало по-справжньому унікальних.

Потім з Залі засідань Вченої ради майбутні абітурієнти та їхні батьки отримали загальну інформацію про вступну кампанію наступного року. Першим перед ними виступив перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко. Він коротко розповів гостям про університет, його наукові школи, традиції та особливості навчання. Докладніше він зупинився на можливостях вибудовувати власні освітні траєкторії в межах обраних спеціальностей, а також з урахуванням появи різноманітних міждисциплінарних програм та програм подвійного диплому з іноземними вишами. Поінформував він слухачів і про працевлаштування випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського, їхню відповідність вимогам ринку праці та перспективи кар’єрного зростання, які дають знання, здобуті в університеті та його диплом.

Про умови вступу до університету розповіла заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Радміла Сегол. Свій виступ вона назвала «Що потрібно знати абітурієнту КПІ – 2019», але на його початку зауважила, що дати вступної кампанії і відомості про конкурс та його особливості є поки що орієнтовними, оскільки наказ Міністерства освіти і науки України, в якому всі питання, пов’язані з вступом до вишів у 2019 році, будуть остаточно унормовані, нині перебуває в Міністерстві юстиції України на затвердженні. Одразу після виходу цього документу в світ календар кампанії та її умови будуть розміщені на сайті Приймальної комісії КПІ ім. Ігоря Сікорського за адресою www.pk.kpi.ua. А проте, дуже корисною була й попередня інформація щодо перебігу приймальної кампанії наступного року, а також стосовно факультетів та інститутів університету й спеціальностей, за якими тут можна здобути вищу освіту.
Дещо доповнив виступ Радміли Сегол заступник голови Приймальної комісії університету Валерій Можаровський. Він розповів про процедуру конкурсного відбору і відповів на запитання аудиторії.

Заступника голови Приймальної комісії змінив на трибуні завідувач кафедри військової підготовки КПІ ім. Ігоря Сікорського полковник запасу Олексій Царенок. Його інформацію було присвячено тому, як в університеті можна здобути військову спеціальність і стати офіцером запасу, та про те, за якими напрямами проводиться підготовка на кафедрі.

Про можливості, які мають студенти КПІ для здобуття освіти за програмами обміну з закордонними вишами та за програмами подвійного диплому, а також про те, що для цього потрібно, розповіла представниця відділу академічної мобільності університетського департаменту навчально-виховної роботи Олександра Козиряцька.

Завершилася ця частина заходу виступом начальника відділу профорієнтаційної роботи з молоддю Вікторії Попової. Вона розповіла гостям про можливості, які мають студенти КПІ не лише для професійного для розвитку, але й для занять спортом, розумного дозвілля, розвитку своїх мистецьких здібностей тощо.

Подальша робота Дня відкритих дверей продовжилася на факультетах, кафедрах і в лабораторіях університету.

Загальноуніверситетський День відкритих дверей

[15.12.2018] Загальноуніверситетський День відкритих дверей

15 грудня 2018 року з 9.00 до 15.00 відбудеться загальноуніверситетський День відкритих дверей. Запрошуємо школярів та їх батьків.

В програмі:

09.00 - реєстрація учасників (корпус 6)
09.00 – 11.00 - спілкування з представниками факультетів біля стендів (корп.6),
- консультації від Приймальної комісії, підготовчих курсів,
- екскурсії до відділу історії авіації і космонавтики Державного політехнічного музею.
11.00 – 11.50 - загальні збори у Залі засідань Вченої ради (корп.1)  
12.00 – 15.00 - «Дні відкритих дверей» факультетів/інститутів

Попередня реєстрація

Дата події