Колектив факультету соціології і права вітає студентку магістратури Марію Куляшу та випускника бакалаврату Юрія Мироненка з перемогою в Національних судових змаганнях з протидії корупції.

24–25 листопада відбулися ІІ Національні судові змагання з протидії корупції (II National Anticorruption Moot Court Competition), організовані ELSA Ukraine (національний осередок в Україні організації, яка об'єднує студентів-правників та молодих юристів. ELSA налічує понад 50 000 студентів права та молодих правників з 300 університетів у 43 країнах Європи).

Студенти-правники змагалися у вмінні представляти сторони захисту та обвинувачення в судових дебатах у справі щодо корупції та обрання запобіжного заходу, а також сторони адміністративної справи щодо зловживань у сфері публічних закупівель.

У перший день було проведено відбірковий раунд, у якому взяли участь десять команд з Києва, Львова, Одеси та Харкова, чотири з них пройшли у півфінал. Команда "Правомірна вигода" (саме таку назву мала команда ФСПшників) посіла перше місце та отримала додаткове заохочення від генерального партнера ELSA Ukraine – Arzinger law firm.

Другого дня змагань, окрім моделювання судового процесу, учасники відвідали панельну дискусію на тему "Особливості виявлення та розслідування корупційних правопорушень" від доповідачів Томаса Спіді Райса – професора Школи права Вашингтона та Лі (США) та Михайла Суса – молодшого юриста практики антикорупційного комплаєнсу та етики бізнесу Arzinger law firm.

Проф. Томас Райс – адвокат з понад двадцятирічним досвідом у сфері навчання та викладання права. Викладав в університетах Північної Америки, Європи, Середнього Сходу та ін. Має великий досвід роботи з юридичними факультетами права, міжнародними організаціями та організаціями юристів.

Учасники змагань не лише продемонстрували свою фахову підготовку й набули досвіду публічних виступів, а й отримали багато цікавої корисної інформації та поспілкувалися з колегами з інших вишів.

Дата події