23 листопада КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу та представники Національного університету Кьйонсан (Gyeongsang National University, GNU) професор, екс-ректор цього вишу Сун-Кі Квон, професор Хьон Те Кім і співробітниця університету Квак Суріон.

Візит очільника дипломатичного представництва Республіки Корея в Україні та представників одного з найвідоміших університетів цієї країни розпочався з ознайомчої екскурсії по КПІ та відвідування Державного політехнічного музею. Після цього з гостями зустрілися перший проректор університету академік НАН України Юрій Якименко, проректор член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з наукової роботи Ігор Литвинов, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін та інші.

Національний університет Кьйонсан є одним із лідерів вищої освіти Південної Кореї. В ньому відкрито чотирнадцять коледжів і вісім вищих шкіл. Тут навчаються двадцять п’ять тисяч студентів, у тому числі тисяча іноземців. У 2016 році його було визнано кращим інноваційним університетом країни.

Учасники зустрічі обговорили питання розгортання співпраці в галузях нових матеріалів, нанотехнологій, smart-технологій, IT та деяких інших.

Насамкінець було досягнуто домовленостей щодо підготовки угоди, в якій буде унормовано питання і напрями подальшої спільної роботи.

Дата події