Співробітництво з високотехнологічними компаніями та інноваційним виробництвом є важливим елементом діяльності університету, що надає можливість студентам та професорсько-викладацькому складу дізнаватися про основні тенденції сучасного розвитку галузей науки.

3–4 листопада 2018 року викладачі та студенти кафедри автоматизації хімічних виробництв інженерно-хімічного факультету відвідали завод з виробництва засобів електроніки Jabil у Закарпатській області та взяли участь у Jabil Manufacturing Day 2018. Витрати на поїздку люб'язно взяла на себе приймаюча сторона, чому сприяли переговори між Jabil та ІХФ, які провів перший заступник декана О.А.Жученко.

Jabil Circuit – американська компанія, що входить до трійки найбільших у світі у сфері виробництва засобів електроніки. Jabil виробляє продукти для медицини, енергетики, цифрової та побутової техніки, сільського господарства, аерокосмічної та автомобільної галузей, "розумних будинків", засоби мобільного зв'язку, мережеве та телекомунікаційне обладнання тощо. Штаб-квартира Jabil знаходиться в місті Сент-Пітерсбург (Флорида). Компанія має понад 100 заводів у 29 країнах світу.

Під час відвідування заводу студенти ознайомилися з сучасними технологіями виробництва засобів електроніки та взяли участь в інтерактивних воркшопах по роботі з сучасним технологічним обладнанням, з автоматизації виробництва, оцінки якості готової продукції.

За підсумками зустрічі з керівництвом заводу було досягнуто попередньої домовленості щодо проходження на підприємстві виробничої та переддипломної практики студентами кафедри автоматизації хімічних виробництв. Також обговорили можливість оплачуваного стажування студентів, підтримки та розвитку навчально-лабораторної бази кафедри, можливого подальшого працевлаштування випускників інженерно-хімічного факультету.

Члени делегації висловлюють подяку всьому персоналу компанії Jabil і особливо її директору Сергію Карцеву за надану можливість потрапити до світу передових технологій виготовлення засобів електроніки та надзвичайно теплий прийом, і сподіваються на подальше співробітництво між компанією Jabil та КПІ ім. Ігоря Сікорського.

За інформацією ІХФ

Дата події