Ще у 2002 році між урядом Турецької Республіки і Кабінетом Міністрів України була укладена угода "Про технічне і фінансове співробітництво". Представником уряду Туреччини в Україні по виконанню положень цієї угоди виступає ТІКА – Турецька агенція зі співробітництва та координації при Раді міністрів Турецької Республіки – через програми та проекти, які фінансуються урядом цієї країни.

Для КПІ ім. Ігоря Сікорського ТІКА вже забезпечила низку проектів. Один з таких проектів завершився нещодавно.

24 жовтня 2018 року на інженерно-хімічному факультеті відбулось відкриття лабораторії чистої води. Саме завдяки реалізації проекту ТІКА стало можливим виконання реконструкційних робіт та оснащення лабораторії новітнім обладнанням. Під час відкриття лабораторії чистої води координатор проекту ТІКА в Україні п. Хаджи Байрам Болат подякував керівництву Київської політехніки за спільну роботу та висловив сподівання на подальшу конструктивну та плідну співпрацю, адже на майбутнє планується реалізація нових спільних проектів в освітній, науково-інноваційній сферах та в людському вимірі.

Так, важливим для КПІ ім. Ігоря Сікорського є новий проект, що готується силами ТІКА: архітектурно-художня реорганізація зали засідань Вченої ради університету.

Ксенія Юдкова, заступник керівника департаменту міжнародних зв'язків

Дата події