У роботі XV Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2018», яка 9 жовтня відкрилася у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті Києва, активну участь беруть і представники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

На виставковій площі й стендах університету представлено розробки і описи проектів співробітників, аспірантів і студентів Механіко-машинобудівного інституту та Інституту телекомунікаційних систем, інженерно-фізичного, інженерно-хімічного, хіміко-технологічного, зварювального, приладобудівного та теплоенергетичного факультетів. Серед експонатів і описів – броня із надміцних надтвердих армованих керамічних матеріалів і бойові ножі та елементи захисту людей і військової техніки з нових матеріалів, наземний роботизований комплекс, який включає маніпулятор на самохідній телекерованій платформі для розмінування, комплекси для моніторингу інфраструктури на основі безпілотних літальних апаратів «Arrow» і «SkyBow», БПЛА на сонячній енергії, дрон для охорони інфраструктури, системи захисту десанту броньованої машини, функціонально-орієнтована елементна база для побудови високоефективних систем приводів роботизованих комплексів військового призначення (прецензійна аеростатична опора, мобільна система приводів на аеростатичних опорах і таке інше), переносна система очищення води в польових умовах «Сова», переносний комплект для ремонтного зварювання в польових умовах, малогабаритна станція тропосферного зв’язку нового покоління, система виявлення спроб проникнення сторонніх об’єктів у зони охорони, вторинний військових еталон одиниці електричної напруги тощо.

Виставка триватиме три дні, тож з виробами і проектами київських політехніків мають змогу ознайомитися потенційні замовники, партнери і покупці не лише з України, але й з інших країн, тим більше, що для участі в ній до Києва прибули делегації 15 іноземних держав.

У межах програми виставки також буде проведено VI Міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки» та низку інших науково-практичних і презентаційних заходів, у яких представники КПІ ім. Ігоря Сікорського також братимуть участь.

Дата події