Співпраця України та Федеративної Республіки Німеччина постійно поглиблюється, зокрема збільшується кількість спільних проектів в освітній та науковій сфері. В КПІ ім.Ігоря Сікорського 2 жовтня 2018 року, за участю заступниці посла ФРН з питань освіти та науки пані Андреа Штор, відбулося урочисте вручення сертифікатів студентам 4-го та 5-го курсів Спільного українсько-німецького факультету машинобудування (СУНФМ) про проходження навчання з програмування контролерів Siemens, що ознаменувало закінчення чергового проекту співпраці. Також нашому університету було передано промисловий логічний контролер Siemens Simatic S7-1200 і сенсорну панель оператора Siemens TouchPanel KT400. Цей проект було організовано спільними зусиллями разом з представниками Посольства ФРН та співробітниками Німецької служби академічних обмінів (DAAD), а саме лекторки цієї служби пані Ані Ланге, в рамках українсько-німецького року мов.

У церемонії вручення сертифікатів взяли участь декан СУНФМ О.В.Левченко та директор ММІ проф. М.І.Бобир, а також заступник директора представництва німецької компанії Festo в Україні пані Надія Булаєнко, яка відзначила важливість використання сучасної техніки та технологій у навчальному процесі під час підготовки технічних фахівців. Саме на території та дидактичному обладнанні цієї компанії проходило двотижневе навчання в червні та липні 2018 року. СУНФМ є структурним підрозділом ММІ та проводить набір студентів трьох факультетів: ММІ, ІФФ та ЗФ.

Слід зазначити, що отримані студентами сертифікати – міжнародного зразка та визнаються не лише в Україні, а й в усьому світі, що значно покращує шанси майбутніх випускників СУНФМ на більш високооплачуване працевлаштування.

Передане на СУНФМ сучасне обладнання буде застосоване в курсі "Мехатроніка" для студентів 3-го курсу, і викладатись цей курс буде німецькою мовою. Загалом для організації та проведення технічних семінарів та придбання сучасних засобів автоматизації для СУНФМ Посольством ФРН було витрачено більше 150 тис. грн.

О.В.Левченко, декан СУНФМ

Дата події