13 вересня 2018 р. КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація однієї з найбільших у світі компаній у сфері телекомунікацій Huawei Technologies Co., Ltd. До її складу входили  директор Мінського дослідницького центру компанії Пен Чжун, директор її Київського дослідницького центру Лю Сяохута та старший менеджер зі зв'язків з громадськістю  Микола Ушаков.

КПІ ім. Ігоря Сікорського у перемовинах представляли перший проректор університету академік НАН України Юрій Якименко, проректор університету з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко та заступник проректора з міжнародних зв'язків Ксенія Юдкова.

Метою візиту представників компанії Huawei до Київської політехніки було обговорення подальшої співпраці у сфері освіти і науки та перспектив формування і підписання Рамкової угоди про співробітництво.

Китайська сторона висловила зацікавленість у подальшій співпраці за тими напрямами, в яких уже налагоджено співробітництво, а також висловила побажання щодо пошуку нових напрямів. Інтерес для компанії, зокрема, становлять кібербезпека, антени, створення спільної структури на базі нашого університету.

Представники компанії Huawei наголосили на доцільності створення профільних робочих груп для щільнішої співпраці з науковими школами Київської політехніки.

Юрій Якименко розповів про щорічний фестиваль стартапів "Sikorsky Challenge" та запросив фахівців компанії Huawei до роботи у складі міжнародного журі фестивалю.

Обговорювалось також питання відкриття в КПІ ім. Ігоря Сікорського Академії Huawei. Були озвучені пропозиції щодо підготовки окремих профільних угод для реалізації проекту.

Інф. ДМС

Дата події