Церемонія заснування Альянсу хімічної інженерії Спілки університетів Шовкового шляху відбулася 21–22 липня 2018 року в м. Сіань, Китайська Народна Республіка. Одним із його засновників став інженерно-хімічний факультет Київської політехніки. На запрошення організаторів у церемонії взяли участь викладачі кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування КПІ ім. Ігоря Сікорського – кандидати технічних наук О.Л.Сокольський та І.І.Івіцький. Угоду про створення Альянсу від ІХФ підписав І.І.Івіцький (на фото другий зліва), який став членом Ради альянсу.

Альянс хімічної інженерії Спілки університетів Шовкового шляху – перший міжнародний альянс з акцентом на дослідження та навчання в галузі хімічної інженерії, який повинен забезпечити платформу для науково-освітньої співпраці, сприяючи академічному та культурному обміну між його членами. У подальшому передбачається регулярний обмін студентами та науковцями, науково-технічною інформацією, результатами досліджень, робота над спільними проектами. На базі Технологічного університету м. Сіань створюється міжнародний науково-дослідний центр з сучасним оснащенням, виконувати дослідження в якому будуть запрошувати членів Альянсу.

У рамках церемонії також пройшов Академічний форум з хімічної інженерії, на якому дослідники з провідних університетів світу від Австралії до Великої Британії доповідали про свої дослідницькі команди, плідні ідеї та науково-технічні проекти. Представники  КПІ ім. Ігоря Сікорського також виступили з доповіддю про дослідження в галузі хімічної інженерії, що проводяться в університеті.

Інф.  ІХФ

Дата події