4 червня 2018 року відбулося чергове засідання Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На початку засідання головуючий перший проректор Ю.І.Якименко привітав з ювілеєм завідувача кафедри математичного моделювання економічних систем д.ф.-м.н., проф. В.О.Капустяна. Далі він вручив атестат професора завідувачу кафедри інженерної екології Інституту енергозбереження та енергоменеджменту д.т.н. К.К.Ткачуку і грамоти за багаторічну плідну співпрацю з Київською Малою академією наук учнівської молоді у справі виховання майбутньої наукової зміни колективу хіміко-технологічного факультету та його декану І.М.Астреліну. Крім того, було вручено нагороди студенту факультету біомедичної інженерії Віктору Івахненку за перемогу на чемпіонаті світу з гирьового спорту в індивідуальній програмі та естафеті серед студентів, а також за перемогу в чемпіонаті Європи.

Далі Вчена рада розглянула конкурсні справи, зокрема обрання на посади завідувача, професора кафедр та рекомендування до присвоєння вчених звань.

Після перерви для проведення голосування було заслухано питання про підготовку до нового 2018/2019 навчального року. Доповідав перший проректор Ю.І.Якименко. Він повідомив, що 14–17 травня департаментом навчальної роботи здійснено моніторинг стану майнового комплексу та складено акти про невідкладні заходи з підготовки аудиторного фонду до нового навчального року. Також  були розроблені нові освітні програми підготовки магістрів та навчальні і робочі навчальні плани на 2018/2019 навчальний рік за новими освітніми програмами підготовки магістрів. Крім того, Юрій Іванович повідомив, що кафедрам університету до 20 червня 2018 р. необхідно розробити та затвердити штатні розписи, до 25 червня 2018 р. адаптувати освітні програми бакалаврських напрямів, а до 27 червня 2018 р. затвердити індивідуальні плани роботи викладачів та робочі навчальні програми на 2018/2019 навчальний рік. Насамкінець було оприлюднено графік проведення заходів перед початком нового навчального року.

Далі було розглянуто питання про зміни в структурі університету, а саме найменування кафедр, що створюються у складі механіко-машинобудівного інституту в результаті реорганізації факультету авіаційних і космічних систем. Доповідав також перший проректор Ю.І.Якименко. З урахуванням пропозицій кафедри приладів і систем керування літальними апаратами ФАКС та результатів обговорення на вченій раді ММІ було вирішено прийняти наступні найменування кафедр у складі ММІ: кафедра систем керування літальними апаратами та кафедра авіа- та ракетобудування.

Останніми було розглянуто поточні справи, зокрема питання про встановлення пам'ятних зірок, про рекомендацію до друку періодичних наукових видань університету та відзначення 120-річчя КПІ ім. Ігоря Сікорського. 

На фото: Українські прикордонники стежать за адміністративними межами з тимчасово окупованим Кримом за допомогою сучасного безпілотника Spectator-M. Цей дрон був розроблений у тісний співпраці між НТУУ "КПІ ім. І.Сікорського" та "Меридіан" ім. С.Корольова", що входить до складу "Укроборонпрому".

Дата події