22 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали керуючий директор «GlobalLogic Україна» Ігор Бєда та керівник відділу навчання компанії Тетяна Хряпіна.

Компанія «GlobalLogic Україна» входить у п’ятірку найбільших і найвідоміших IT-компаній України. Це компанія повного циклу розробки програмних продуктів. Поєднуючи творців і ринки, вона співпрацює з підприємствами й організаціями, що представляють усі великі галузі економіки.

Компанія є спонсором і партнером інноваційної високотехнологічної лабораторії електроніки та прототипування «Lampa», першу чергу якої в грудні 2017 року було відкрито в залі №1 Науково-технічної бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського. Нині проект розширюється: в його рамках в дванадцятому корпусі університету створюються ще дві лабораторії. Допомогу і всіляке сприяння політехнікам у реалізації цих планів надає «GlobalLogic Україна».

Отож розмова з гостями, у якій взяли участь перший проректор університету академік НАН України Юрій Якименко, а також автор проекту - керівник відкритої лабораторії «Лампа» доцент факультету електроніки Євген Короткий і завідувач кафедри конструювання електронно-обчислювальної апаратури факультету електроніки Олександр Лисенко, розпочалася саме з обговорення строків і перспектив введення в експлуатацію нових лабораторій. Втім, її будо присвячено не лише цьому. Мова йшла і про розширення співпраці, зокрема й в підвищенні якості підготовці фахівців.

«Ми в нашій компанії приблизно півроку тому прийняли рішення розширяти співпрацю з деякими технічними університетами. І, безумовно, одним із ключових для нас є КПІ, – розповів Ігор Бєда. – У цій співпраці ми хочемо перейти на більш високий рівень, більш щільний… Ми зацікавлені в тому, щоби кількість випускників ставала більшою, а якість їх підготовки – кращою». За його словами, компанія розширюватиме співробітництво не лише з факультетами, що готують спеціалістів з ІТ-технологій, але й з тими, де навчають майбутніх інженерів для інших галузей реальної економіки, адже «GlobalLogic» постачає програмне забезпечення підприємствам найрізноманітнішого профілю і має гостру потребу у фахівцях відповідних напрямів. Ігор Бєда також наголосив, що компанія «GlobalLogic Україна» нині зацікавлена в спеціалістах, які, маючи ґрунтовну наукову підготовку, здатні розв’язувати нетривіальні проблеми, а не в тих, хто може працювати тільки за стандартними завданнями.

Юрій Якименко подякував топ-менеджерам «GlobalLogic» за допомогу університету і розповів про принципи, на яких нині ґрунтується підготовка інженерів у КПІ ім. Ігоря Сікорського, та про його можливості задовольняти потреби ринку. При цьому він вказав на зацікавленість університету в співпраці з провідними компаніями, зокрема й в частині залучення ними студентів до вирішення реальних завдань і реалізації інноваційних проектів. Тож завершилася зустріч домовленостями щодо відпрацювання пропозицій щодо форм і напрямів подальшого співробітництва.

Насамкінець гості ознайомилися з ходом робіт у приміщеннях, де невдовзі мають запрацювати нові лабораторії проекту «Lampa».

Дата події