Традиційно наприкінці весни відбувається заключний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних та економічних закладів вищої освіти (ЗВО) України. В цьому році вона вже вп'яте пройшла на базі Сумського державного університету. Із 16 по 18 травня у м. Суми змагалися понад 90 найкращих студентів з 32 провідних технічних ЗВО України.

Як і в попередні роки, наш університет було представлено двома командами: у категорії "М" (студенти тих спеціальностей, що потребують поглибленого вивчення математики) і в категорії "Т" (студенти технічних спеціальностей). Членами команди КПІ ім. Ігоря Сікорського були переможці і призери I етапу Всеукраїнської олімпіади, що проводилася в березні кафедрою математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керівниками команд стали співробітники кафедри – доцент І.В.Орловський (на фото – зліва) та асистент А.В.Сиротенко (на фото – справа).

Наші студенти гідно виступили в Сумах:

  • у категорії "Т" диплом першого ступеня отримав О.Мішин (ФІОТ, 2-й курс);
  • у категорії "М" диплом другого ступеня у В.Шрама (ІПСА, 4-й курс).

Крім того, грамотами журі було нагороджено В.Шрама та О.Сайнога (ІПСА, 3-й курс) за ІІ місце в категорії "М", О.Мішина за І місце в категорії "Т", В.Пестернікова (ФІОТ, 1-й курс)  за ІІ місце в категорії "Т" та О.Миргородського (ФІОТ, 1-й курс)  за ІІІ місце в категорії "Т".

Важливу роль у підготовці та залученні талановитої молоді до олімпіадного руху відіграє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", який багато років працює при кафедрі математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керують гуртком доценти кафедри А.Б.Ільєнко та І.В.Орловський, а заняття проводять молоді викладачі кафедри. Під час проведення занять вони навчають студентів мислити нестандартно і готують їх для успішних виступів на математичних олімпіадах.

Вітаємо переможців Всеукраїнської математичної олімпіади 2018 року і бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, науковій роботі та у виступах на олімпіадах найвищого рівня!

А.В. Сиротенко, асистент кафедри МА та ТЙ

Дата події