28 жовтня 2016 року Інститут енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського і Управління житлово-комунального господарства Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації уклали угоду про спільну реалізацію енергоефективних проектів і набуття студентами практичних навичок з розроблення та впровадження заходів з енергозбереження на об'єктах Солом'янського району.

Завдяки цій угоді у студентів з'явилась можливість виконувати реальні курсові проекти з енергетичного аудиту реальних об'єктів: проводити необхідні вимірювання, працювати з реальними даними та пропонувати заходи з енергозбереження, які в подальшому буде доцільно впровадити на об'єкті для досягнення економії коштів за рахунок скорочення споживання енергетичних ресурсів.

У цьому навчальному році студенти ІЕЕ під керівництвом асистента ІЕЕ В.І.Василенко виконали енергетичний аудит 33-х об'єктів Солом'янського району. На кожному об'єкті було проведено тепловізійну зйомку, досліджено ефективність використання енергетичних систем об'єктом, запропоновано заходи щодо енергозбереження. Звіти з енергетичного аудиту будуть передані представникам цих закладів. В результаті за розрахунками студентів по 33-х об'єктах сумарна економія коштів може скласти приблизно 16 млн грн на рік.

16 травня 2018 року в Солом'янській РДА відбувся публічний захист кращих курсових проектів з енергетичного аудиту закладів Солом'янського району.

У публічному захисті взяли участь наступні студенти: В.Лях і Д.Чубенко виконали енергетичний аудит спеціалізованої школи №43, В.Голуб і К.Мельнікова – енергетичний аудит житлового будинку за адресою вул. Патріарха Скрипника, 40-А. Є.П'ятигорець і Г.Федорусь (на фото) провели енергетичне обстеження дошкільного навчального закладу №712, М.Добровольський, Г.Гетманчук – школи №159. Об'єктом енергетичного аудиту, який провели  А.Максименко і В.Бубнов, було підприємство "Меридіан".

Усі студенти, які брали участь у публічному захисті, гідно представили наш університет. Вони показали високий рівень підготовки і глибокі знання матеріалу, довели, що спроможні комплексно вирішувати поставлені перед ними завдання. Керівники закладів освіти та голови ОСББ висловили студентам свою подяку та побажання щодо подальшої співпраці.

Усього за два роки співпраці було проведено енергетичні аудити на 60-ти об'єктах Солом'янського району. Завдяки рекомендаціям студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського у бюджеті району з'явилась стаття витрат на впровадження енергозберігаючих заходів та впроваджено деякі заходи, запропоновані нашими студентами, а саме заходи з модернізації системи освітлення, промивки трубопроводів та радіаторів системи опалення, утеплення фасадів будівель та інші.

В.І.Василенко, асистент ІЕЕ

Дата події