Слово "прокрастинація" означає знайому кожному схильність відкладати важливі справи на потім, замінювати їх різними поточними заняттями. Прокрастинація викликає у людини почуття провини, стрес, втрату продуктивності, занижує самооцінку, породжує невдоволення собою і постійні самовиправдання, бажання змінити своє життя. Але головне, вона є причиною багатьох нереалізованих можливостей.

Що з цим робити, як позбутися прокрастинації, як всюди встигати, бути енергійним та зібраним – можна було дізнатися 11 квітня на лекції "Прокрастинація. Як перестати відкладати справи". З нею виступила Карина Козедубова – мотиваційний тренер,  автор та ведуча онлайн Школи подолання прокрастинації, ведуча трансформаційних ігор Cash Flow, "Шлях до мрії" і Goal Maker $, автор книги "Прокрастинація, або Як встигнути в своє життя", фахівця у сфері PR, event, маркетингу.

За даними соціологів, 70% студентів ВНЗ вважають себе хронічними прокрастинаторами. Мабуть, саме тому студенти склали більшу частину аудиторії лекції.

Вони дізналися, що прокрастинатори – це не ледарі. Це люди, які звикли замінювати виконання важливих  справ купою різних другорядних речей. Карина ознайомила слухачів з дієвими інструментами, які допомагають розібратися в тому, які справи важливі, а які – ні, порадила як знайти баланс в житті та побажала учасникам лекції кожного дня  крок за кроком йти до своєї мети.

Поради від Карини Козедубової: плануйте своє життя, складайте список справ на кожний день, враховуйте свій час, використовуйте ритуали та заохочуйте себе за успішно та вчасно виконані завдання. Усвідомте, що прокрастинація – потужна щоденна звичка, і подолати її можна лише виробивши нову корисну звичку – діяти кожного дня!

Учасники ставили Карині багато запитань особистого характеру, дякували за цікаву та корисну для життя інформацію, запитували, чи планується  ще лекція саме на таку або близьку тематику, щоби запросити на майбутню лекцію своїх друзів і знайомих.

Дата події